Σας ενημερώνουμε ότι από 8/2/2021, το κατάστημά μας θα λειτουργεί, μόνο για ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ωράριο Τηλεφωνικού Κέντρου Δευτέρα - Σάββατο 10:00 - 17:00.

Μαχαίρια

Φίλτρο  
Κατηγορία  
Color  
Blade Hardness  
Blade Material  
Handle Material  
Κατασκευαστής  
Τιμή  

Στοιχεία 1-24 από 341

Σελίδα
ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Κεραμικός Αποφλοιωτής - SAMURA®️

    Ειδική Τιμή 2,90 € Κανονική Τιμή 5,50 €

Στοιχεία 1-24 από 341

Σελίδα
ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Επιλέξτε το ιδανικό μαχαίρι για εσάς, ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία επώνυμων κατασκευαστών, για άριστο αποτέλεσμα, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και με μακράς διάρκειας λάμψη.

Ένα βασικό εργαλείο για κάθε κουζίνα, είναι ένα ποιοτικό μαχαίρι. Για την αγορά ενός μαχαιριού, είναι σημαντικό να εξετάσετε όλα τα χαρακτηριστικά και τις επιλογές που θα ταιριάζουν καλύτερα στο προσωπικό σας στυλ. Οι βασικότερες ιδιότητες που θα πρέπει να εξετάσετε, είναι η ευκολία στη χρήση, το τόξο του μαχαιριού αλλά και η κατασκευή του. Πιο αναλυτικά,

Ευκολία στη χρήση
Το πρώτο συστατικό που κάνει ένα μεγάλο μαχαίρι κατάλληλο για μπάρμπεκιου είναι φυσικά η ευκολία στη χρήση του, στην κοπή του.

Κατασκευή μαχαιριού
Η κατασκευή ενός μαχαιριού μπάρμπεκιου παίζει ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του. Αυτό εξασφαλίζει, ότι όλα τα μέρη του μαχαιριού είναι σωστά τοποθετημένα μαζί και τα υλικά είναι αρκετά υψηλής ποιότητας, ώστε να διατηρήσουν τη σύνθεση και την ικανότητα κοπής τους για πολλά χρόνια. Επίσης το βάρος του μαχαιριού, θα πρέπει να είναι αρκετά ομοιόμορφα κατανεμημένο μεταξύ της λαβής και της λεπίδας.

Τόξο μαχαιριού
Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να εξετάσετε, είναι αυτό που ονομάζεται τόξο του μαχαιριού, το οποίο αποτελεί το τέλος της μεταλλικής λεπίδας που σχηματίζει τη λαβή.

Δεν υπάρχει πραγματικά ένα μαχαίρι αποκλειστικά για το μπάρμπεκιου, αλλά μόνο παραδοσιακά μαχαίρια που ταιριάζουν στο μοναδικό στυλ μαγειρικής του καθενός. Με αυτά τα μαχαίρια, θα έχετε ένα ποιοτικό εργαλείο για να κάνετε σχεδόν κάθε εργασία κοπής που απαιτείται σε ένα μπάρμπεκιου. Οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες μαχαιριών που πιθανόν θα συναντήσετε στα χέρια ενός ψήστη, είναι οι αποφλοιωτές, τα μαχαίρια Santoku, τα μαχαίρια κοπής πίτσας, τα κλασσικά μαχαίρια κουζίνας, τα μαχαίρια κρέατος, τα μαχαίρια ξεκοκκαλίσματος και τεμαχισμού, τα μαχαίρια του Σεφ, τα μαχαίρια φιλεταρίσματος για ψάρι, τα μαχαίρια ψωμιού, οι μπαλτάδες, τα μαχαίρια τυριού και τα ψαλίδια.

Μαχαίρια του Σεφ
Ένα πολύ ευέλικτο μαχαίρι και πολύ καλό στην κοπή του είναι το μαχαίρι του σεφ, το οποίο θεωρείται το κύριο μαχαίρι γενικής χρήσης για τους περισσότερους δυτικούς μάγειρες. Το μαχαίρι του σεφ είναι ένα άκρως απαραίτητο εργαλείο κουζίνας όχι μόνο για τους επαγγελματίες σεφ, αλλά και για τους ερασιτέχνες μάγειρες που χρησιμοποιούν τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην κουζίνα τους. Είναι ένα πολύ-εργαλείο που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα, καθώς είναι ιδανικό για να τεμαχίζετε πανεύκολα διάφορες τροφές, όπως το κρέας, το ψάρι και τα λαχανικά σας. Τα μαχαίρια του chef είναι η βάση της κουζίνας και για πολλούς το πρώτο βήμα προς το μαγείρεμα νόστιμων πιάτων, με ταχύτητα και ασφάλεια. Το σχήμα του μαχαιριού του σεφ είναι πολύ χαρακτηριστικό καθώς διαθέτει ελαφρώς στρογγυλεμένη γραμμή.

Μαχαίρια ξεκοκαλίσματος
Τα μαχαίρια ξεκοκαλίσματος σας βοηθάνε να κόβετε, να φιλετάρετε ή να καθαρίζετε με ευκολία, τα πουλερικά, το κρέας ή το ψάρι από τα κόκαλα. Η εξαιρετικά λεπτή και αιχμηρή λεπίδα του μπορεί αφαιρεί με ευκολία τα κόκαλα, τα νεύρα και το λίπος από τις τροφές σας. Ορισμένα μαχαίρια διαθέτουν τοξωτή λεπίδα η οποία είναι ιδανική για τον διαχωρισμό της πέτσας του ψαριού από τη σάρκα του.

Μαχαίρια Santoku
Τα μαχαίρια Santoku, είναι βασισμένα στον ιαπωνικό τρόπο κοπής, ιδανικά για την προετοιμασία όχι μόνο πιάτων της ασιατικής κουζίνας, αλλά και της δυτικής. Το μαχαίρι Santoku είναι η Ιαπωνική εκδοχή του μαχαιριού του σεφ και είναι ιδανικό για να ψιλοκόψετε το ψάρι, το κρέας και τα λαχανικά σας. Τα μαχαίρια αυτά είναι ιδιαίτερα κοφτερά και αποτελούν το ιδανικό εργαλείο κουζίνας όχι μόνο για τους επαγγελματίες σεφ αλλά και για τους ερασιτέχνες μάγειρες που χρησιμοποιούν τα καλύτερα εργαλεία στην κουζίνα τους. Χάρη στα αυλάκια που υπάρχουν στην επιφάνεια της λεπίδας του μαχαιριού, δημιουργούνται θύλακες αέρα που αποτρέπουν τις λεπτές / μαλακές φέτες και τα μικρά κομματάκια, να κολλήσουν πάνω του. Το μαχαίρι αυτό είναι ιδανικό για να τεμαχίσετε και να ψιλοκόψετε εύκολα και με ακρίβεια (σε φέτες και κύβους), σχεδόν τα πάντα.

Μαχαίρια κουζίνας
Το μαχαίρι κουζίνας είναι ένα μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων κατάλληλο για να κόβετε πανεύκολα φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι. Τα μαχαίρια κουζίνας είναι συνήθως μικρά μαχαιράκια (8 – 11 cm), που έχουν σχεδιαστεί για να πραγματοποιούν λεπτές εργασίες όπως την αποφλοίωση, το τεμαχισμό ή το σκάλισμα των φρούτων και των λαχανικών σας. Τα μαχαίρια κουζίνας ποικίλλουν, καθώς η χρήση τους διαφέρει, τόσο ως προς την τεχνική που χρησιμοποιεί κάθε μάγειρας, όσο και ως προς τα προϊόντα που συνήθως χρησιμοποιεί για το μαγείρεμα.

Μαχαίρια τεμαχισμού
Τα μαχαίρια τεμαχισμού, που θα σας βοηθήσουν να κόψετε σε μεγάλες και λεπτές φέτες φαγητά, όπως το κρέας, τα αλλαντικά και τα πουλερικά σας. Ένα μαχαίρι τεμαχισμού, διαθέτει μακριά και λεπτή λεπίδα, με στρογγυλή ή αιχμηρή άκρη.  Χρησιμοποιείται κυρίως για την κοπή μαγειρεμένου ή καπνιστού κρέατος, πουλερικών και ψαριών σε φέτες.

Μπαλτάδες
Οι μπαλτάδες είναι κατάλληλοι για την κοπή όχι μόνο των κρεατικών αλλά και των λαχανικών σας. Ο μπαλτάς χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό και ως μαχαίρι κουζίνας για να ξεχωρίσετε τη σάρκα του κρέατος από τα οστά αλλά και για να κόψετε τα τρόφιμά σας σε μικρά κομμάτια ή φέτες. Σε ένα κοτόπουλο, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψετε τα λεπτά οστά του κοτόπουλου ή να το τεμαχίσετε σε μερίδες. Κατά την προετοιμασία του φαγητού, η πλατιά πλευρά του μπαλτά, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον θρυμματισμό σκληρών λαχανικών και άλλων τροφών, όπως το σκόρδο, όπου ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα κοπής θα κινδύνευε να σπάσει. Προσοχή οι μπαλτάδες που διαθέτουμε δεν μπορούν να σπάσουν χοντρά κόκαλα.

Όλες οι παραπάνω επιλογές μαχαιριών, θα κάνουν σίγουρα τη ζωή σας σαν ψήστη, λίγο πιο εύκολη. Ανεξάρτητα από το επίπεδο ψησίματος που βρίσκεστε, ένα καλό και ποιοτικό μαχαίρι είναι ένα από τα πιο βασικά εργαλεία ενός ψήστη.

Για τον καλύτερο ποιοτικό τεμαχισμό, προτιμήστε μαχαίρια επώνυμων κατασκευαστών που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των υλικών κατασκευής τους, αλλά και τον σωστό σχεδιασμό τους. Δείτε παρακάτω μερικές από τις προτάσεις μας σχετικά με τους κορυφαίους κατασκευαστές της αγοράς.

Επιλέξτε τον καλύτερο ποιοτικό μαχαίρι για εσάς και φροντίστε να το διατηρείτε καθαρό, αιχμηρό και προστατευμένο.

Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε λιγότερα
Copyright © 2020 bbq.gr. All rights reserved.