Σας ενημερώνουμε ότι από 8/2/2021, το κατάστημά μας θα λειτουργεί, μόνο για ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ωράριο Τηλεφωνικού Κέντρου Δευτέρα - Σάββατο 10:00 - 17:00.

Καθαριστικά

14 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

14 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Επιλέξτε το κατάλληλο καθαριστικό για το grill, τις σχάρες και την ψησταριάς σας. Απομακρύνετε καπνιά, κάρβουνο και υπολείμματα λίπους / τροφών από τα τοιχώματα της ψησταριάς σας, εύκολα και γρήγορα.

5 Απλά βήματα για ευκολότερο καθάρισμα του bbq σας

Το ψήσιμο σε barbeque με συγγενείς ή φίλους είναι μια απολαυστική διασκέδαση. Πόσο διασκεδαστικό είναι όμως, όταν έρχεται η ώρα του καθαρισμού;

Εδώ θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα, την σχάρα ή ολόκληρο το μπάρμπεκιού σας με 5 απλά βήματα!

1. Ανάψτε όλους τους καυστήρες της ψησταριάς σας στο μέγιστο και με κλειστό καπάκι, αφήστε την να κάψει για περίπου 10 λεπτά. Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν, θα προκαλέσουν πυρόλυση των λιπών και θα αποστειρώσουν τον χώρο ψησίματος. Οποιαδήποτε κομματάκια φαγητού υπήρχαν κολλημένα επάνω ή ανάμεσα στη σχάρα σας ή οπουδήποτε αλλού, με τόσο υψηλή θερμοκρασία θα μετατραπούν σε κάρβουνο. Χρησιμοποιώντας μία μεταλλική βούρτσα καθαρισμού, τρίψτε τις σχάρες ψησίματος σας, για να απομακρύνετε τα καρβουνιασμένα κομματάκια φαγητού. Όσο καλύτερη είναι η βούρτσα που έχετε τόσο λιγότερο θα κουραστείτε! Μην ξεχνάτε ότι η ψησταριά σας, κατά την πυρόλυση αναπτύσσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και φορέστε γάντια ψησίματος για να προστατευθείτε.

Προσοχή! Αν διαθέτετε μαντεμένιες σχάρες μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά για τον καθαρισμό τους. Μετά τον καθαρισμό των μαντεμένιων σχαρών μην ξεχάσετε να αλείψετε όλες τις μεριές τους, με μαγειρικό λάδι.

2. Αφού κρυώσει η ψησταριά, βγάλτε τις αντιφλογιστικές σχάρες (Flavorized Bars) και καθαρίστε τις, με μία μεταλλική βούρτσα καθαρισμού, τρίβοντάς τες πολύ καλά!

3. Στο εσωτερικό του κάδου, ψεκάζετε με κατάλληλα καθαριστικά. Μετά από λίγο, με μια σπάτουλα και ένα σφουγγάρι, προχωράτε στον καθαρισμό τόσο του εσωτερικού όσο και των καυστήρων.

4. Ξεπλύνετε τον μεγάλο λιποσυλλέκτη και αντικαταστήστε το αλουμινένιο ταψάκι συλλογής για τα λίπη.

5. Μετά τον καθαρισμό όλης της ψησταριάς, ανάψτε την στο μέγιστο ξανά, για περίπου 10 λεπτά, ανοιγοκλείνοντας το καπάκι για να εξατμιστούν τα υπολείμματα του καθαριστικού.

Ελπίζουμε τα παραπάνω βήματα να σας βοηθήσουν, ώστε να γίνει ευκολότερο το καθάρισμα της ψησταριάς σας!

Καλό ψήσιμο!

Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε λιγότερα
Copyright © 2020 bbq.gr. All rights reserved.