Οι ψησταριές υγραερίου είναι, η καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις του ψησίματος, καθώς προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα που τις καθιστούν περισσότερο πρακτικές και εύκολες στη χρήση τους. Ανάβουν αμέσως χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσετε καθόλου χρόνο για άναμμα της φωτιά σας. Μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείται να ξεκινήσετε να ψήνετε!
Υπάρχουν πολλά είδη ψησταριών, με διάφορα χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με τις δικές σας ανάγκες, είναι τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή της αγαπημένης σας ψησταριάς.
Βασικά χαρακτηριστικά ψησταριών υγραερίου
- Καυστήρες (Αριθμός & Ποιότητα)
- Σχάρες ψησίματος
- Θάλαμος ψησίματος
- Πλαϊνός καυστήρας
- Πτυσσόμενα ή σταθερά πλαϊνά ράφια
- Σετ σούβλας με μοτέρ
- Χώρος αποθήκευσης φιάλης
- Χώρα προέλευσης
Ο καυστήρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η καρδιά του μπάρμπεκιου. Βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος της ψησταριάς και είναι η κεντρική πηγή θερμότητας για το ψήσιμο των τροφών σας. Οι καυστήρες των ψησταριών υγραερίου συνήθως κατασκευάζονται από: ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμινένιο χάλυβα ή σπανίως από πορσελάνη. Ο αριθμός των καυστήρων μεταβάλλεται, ανάλογα με την επιφάνεια ψησίματος κάθε ψησταριάς. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια ψησίματος, τόσο περισσότεροι πρέπει να είναι οι καυστήρες, ώστε η θερμική ισχύς να είναι μεγαλύτερη. Επίσης είναι πολύ σημαντική η σωστή κατανομή της θερμότητας στην επιφάνεια ψησίματος, ώστε να μην υπάρχουν κρύα σημεία.
Οι σχάρες ψησίματος, είναι εξίσου πολύ σημαντικές σε μια ψησταριά, καθώς αποτελούν την επιφάνεια με την οποία έρχονται σε άμεση επαφή όλα τα τρόφιμα που θέλετε να ψήσετε. Το στοιχείο που καθορίζει την υψηλή απόδοση και τη διάρκεια ζωής μιας σχάρα είναι το υλικό κατασκευής της.
Υλικά κατασκευής σχαρών
- Εμαγιέ Πρεσαριστό Ατσάλι
- Χυτοσίδηρος (Μαντέμι)
- Χυτοσίδηρος με επικάλυψη πορσελάνης
- Βαρέως τύπου Ανοξείδωτο
- Χυτό Ανοξείδωτο
Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες σχάρες είναι αυτές που κατασκευάζονται από Χυτοσίδηρο, το κοινώς λεγόμενο Μαντέμι. Καθαρίζονται με συρματόβουρτσες και χρειάζονται λίγο ελαιόλαδο μεταξύ των χρήσεων, για την προστασία τους από τη σκουριά και για να γίνονται πιο αντικολλητικές. Οι ανοξείδωτες σχάρες είναι πιο εύκολες στον καθαρισμό, καθώς βουρτσίζονται και πλένονται με νερό και σαπούνι.
Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ο θάλαμος ψησίματος, που αποτελείται από τον κάδο και το καπάκι της ψησταριάς. Ένας μεγάλος κάδος ψησίματος σε συνδυασμό με ένα ενσωματωμένο θερμόμετρο στο καπάκι, θα σας δώσει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την ψησταριάς σας και ως φούρνο.
Κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που θα πρέπει να σας απασχολήσουν, αγοράζοντας μια ψησταριά είναι το μέγεθος της και κατά πόσο εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες, ανάλογα με τον χώρο που θα την τοποθετήσετε. Τα ράφια σε μια ψησταριά είναι πολύ πρακτικά, αλλά κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης μπορούν να πιάσουν αρκετό χώρο. Εάν δεν έχετε μεγάλο χώρο αποθήκευσης, προτιμήστε ψησταριές με πτυσσόμενα και όχι με σταθερά πλαϊνά ράφια. Αποφασίστε εάν θα θέλατε να διαθέτει πλευρικό καυστήρα, για να μπορείτε να μαγειρεύετε διάφορα συνοδευτικά, όπως οι τηγανιτές πατάτες, μαζί με τα ψητά σας.
Εδώ θα βρείτε ψησταριές υγραερίου από τις κορυφαίες εταιρείες Weber, Broil King και Campingaz. Γνήσια μοντέλα μπάρμπεκιου με γκάζι για οικονομία και εύκολο ψήσιμο. Επώνυμοι κατασκευαστές που σας εξασφαλίζουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, ασφάλεια στην χρήση, κάλυψη για οποιοδήποτε ανταλλακτικό και εγγύηση πολλών χρόνων! Ψήστε τώρα όσο συχνά επιθυμείτε!
Login and Registration Form