Βρείτε εδώ υγρό καπνό και αρωματικά ξύλα και πλάκες καπνίσματος σε μια μεγάλη ποικιλία από αρώματα που προσδώσουν ιδιαίτερη γεύση καπνιστού στα τρόφιμά σας, κατά το ψήσιμο. Τα ξύλα καπνίσματος της Weber και Broil King διατίθονται σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων όπως: με άρωμα μήλο, κεράσι, whiskey και πολλές άλλες υπέροχες γεύσεις.
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι συσχετίζουν τον καπνό με το παραδοσιακό μπάρμπεκιου κάρβουνου, συνήθως δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να προσθέσουν έξτρα γεύση ακόμη και όταν ψήνουν σε ψησταριές υγραερίου τα θαλασσινά, τα λαχανικά, τα πουλερικά, τα κρεατικά, την πίτσα, ακόμη και τα επιδόρπια τους.
Αν διαθέτετε μπάρμπεκιου υγραερίου, για να απολαύσετε νόστιμο καπνιστό φαγητό, τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα κουτί καπνίσματος και μια χούφτα από ξύλα καπνίσματος της επιλογής σας. Τα τσιπς ξύλου προσδίδουν πλούσια καπνιστή γεύση σε ό, τι κι αν ψήνετε τόσο σε μια ψησταριά υγραερίου, αλλά και σε κάρβουνου! Τα αρωματικά ξύλα καπνίσματος είναι ένας απλός τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας.
Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης, ότι ανάλογα με τον τύπο του ξύλου, ο καπνός μπορεί να είναι ισχυρός ή ήπιος και να έχει διαφορετική γεύση. Για το λόγο αυτό, ορισμένα ξύλα συμπληρώνουν τη φυσική γεύση συγκεκριμένων τροφίμων καλύτερα από άλλα. Νιώστε ελεύθεροι να συνδυάσετε τις γεύσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα τρόφιμά σας:
Ξύλα Καπνίσματος
|
Γεύση
|
Ιδανικά για
|
Μήλου
|
Ελαφριά φρουτώδης, γλυκιά και καπνιστή
|
Τυριά Θαλασσινά Πουλερικά Χοιρινό |
Hickory
(Λευκή καρυδιά, κλασσικό ξύλο καπνίσματος)
|
Έντονη και καπνιστή
|
Για όλα τα τρόφιμα
Ειδικά για κρεατικά
(αρνί, βοδινό, χοιρινό)
|
Mesquite
(Χαρουπιά, κλασσικό ξύλο καπνίσματος)
|
Πολύ έντονη, πικάντικη και καπνιστή
|
Βοδινό Χοιρινό |
Σφένδαμου
|
Γλυκιά και καπνιστή
|
Πουλερικά Χοιρινό |
Κέδρου
|
Έντονη και πικάντικη
|
Ψάρια Θαλασσινά Τυριά |
Η χρήση των αρωματικών ξύλων σε μια ψησταριά υγραερίου είναι αρκετά εύκολη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
- Τοποθετήστε τα ροκανίδια, σε ένα αλουμινένιο σκεύος γεμάτο με νερό και μουλιάστε τα, για περίπου μιάμιση ώρα.
- Για κάθε ψήσιμο θα χρειαστείτε περίπου ένα φλιτζάνι ροκανίδια.
- Προετοιμάστε την ψησταριά υγραερίου σας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Στραγγίξτε τα καλά και προσθέστε τα, στο κουτί καπνίσματος.
- Όταν τα ξύλα αρχίσουν να καπνίζουν, μεταφέρετε το φαγητό πάνω στην ψησταριά.
- Εάν χρησιμοποιείτε έμμεσο ψήσιμο θα χρειαστεί να προσθέσετε άλλη μια χούφτα κάθε 45 λεπτά.
Αν έχετε ψησταριά με κάρβουνο, η χρήση των αρωματικών ξύλων καπνίσματος είναι ακόμα πιο εύκολη. Ισχύουν ακριβώς οι οδηγίες που ισχύουν και για την ψησταριά υγραερίου, μόνο που δεν χρειάζεστε το ειδικό κουτί καπνίσματος. Απλώς τοποθετείτε τα ροκανίδια πάνω στα αναμμένα σας κάρβουνά.
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι σημαντικό τα ξύλα καπνίσματος να μην πιάσουν φωτιά, γιατί τότε ο καπνός θα δώσει πικρή γεύση στο φαγητό σας. Το ίδιο μπορεί να προκαλέσει και η απότομη αύξηση της θερμότητας. Γι’ αυτό το μούλιασμα και η παρακολούθηση της θερμοκρασίας, είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε, όταν χρησιμοποιείτε ξύλα ή πλάκες καπνίσματος.
Login and Registration Form