Επιλέξτε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από μαντεμένιες, ανοξείδωτες σχάρες, καλάθια ψησίματος και συστήματα (ETCS), κατάλληλα για το ψήσιμο διάφορων ειδών φαγητού (κρέας, ψάρια ή και λαχανικά) και κάντε το ψήσιμο εύκολο και απολαυστικό!
Επίσης, εδώ θα βρείτε τις πρωτοποριακές σχάρες ψησίματος GrillGrate®, που είναι κατασκευασμένες στην Αμερική και είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους ψησταριών. Είτε έχετε ένα υπερσύγχρονο BBQ υγραερίου τελευταίας τεχνολογίας, είτε μία απλή κλασική ψησταριά κάρβουνου, οι σχάρες GrillGrate® ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε τύπο και κάνουν το ψήσιμο εύκολο και απολαυστικό. Μήπως σκέφτεστε να αλλάξετε το παλιό σας μπάρμπεκιου, ξανασκεφτείτε το!
Το ψήσιμο των ψαριών είναι ιδιαίτερο, ειδικά αν το ψάρι είναι μεγάλο και το ψήνεται με την πέτσα του. Οι σχάρες ψησίματος ψαριών είναι ειδικά κατασκευασμένες,έτσι ώστε να χωράνε μικρά ψαράκια ή ακόμη και ολόκληρα τα ψάρια και διαθέτουν ειδικές λαβές για να μπορείτε να τις γυρίσετε πανεύκολα, κατά το ψήσιμο. Είναι ιδανικές, τόσο για ψησταριές υγραερίου, όσο και για κάρβουνου.
Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι τα λίπη από τις τροφές που ψήνετε, μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις σε διάφορα μέρη της ψησταριάς σας. Με την πάροδο του χρόνου, οι σχάρες που χρησιμοποιείτε για να ψήσετε μπορούν να διαβρωθούν και να σκουριάσουν, ακόμα κι αν τις καθαρίζετε συστηματικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ήταν καλό να αντικαταστήσετε.
Η σχάρα είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι σε ένα BBQ για να έχετε επιτυχία στο ψήσιμο. Η έντονη θερμότητα μπορεί να φθείρει το μέταλλο της σχάρας, γι’ αυτό και το υλικό κατασκευής της, πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και να παρέχει καλή διάχυση της θερμότητας.
Συνήθως, οι σχάρες ψησίματος είναι κατασκευασμένες από τα παρακάτω υλικά:
- Μαντέμι (Xυτοσίδηρο)
- Μαντέμι με επίστρωση (Xυτοσίδηρο με επίστρωση πορσελάνης)
- Aνοξείδωτο χάλυβα
- Xάλυβα με επικάλυψη πορσελάνης
- Xάλυβα
Οι σχάρες από χυτοσίδηρο διατηρούν τις υψηλές θερμοκρασίες κατά το ψήσιμο και καθαρίζονται με συρματόβουρτσες. Οι σχάρες που έχουν επίστρωση είναι ευκολότερες στον καθαρισμό τους (με απλά σφουγγάρια) και η επίστρωσή τους της προστατεύει από τη σκουριά.
Συνοπτικά, μια καλή, βαριά σχάρα χυτοσιδήρου είναι η καλύτερη επιλογή σας, όσον αφορά την ανθεκτικότητα και την ποιότητα ψησίματος. Αν δεν θέλετε όμως να ασχοληθείτε με τη συντήρηση του χυτοσιδήρου, η επόμενη καλύτερη επιλογή σας είναι μια υψηλής ποιότητας επιχρωμιωμένη σχάρα από χυτοσίδηρο πορσελάνης, με την οποία λαμβάνετε τα χαρακτηριστικά θερμότητας του χυτοσιδήρου με επιφάνεια ανθεκτική στη σκουριά.
Login and Registration Form