Υλικά

  • Χοντροκομμένα κομμάτια χοιρινού κρέατος χωρίς κόκαλα
  • Αλατοπίπερο
  • Δενδρολίβανο
  • Μαρινάδα της επιλογής (προαιρετικά)

Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος, εξαρτάται από το πάχος του κρέατος. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το χοιρινό σας, δεν πρόκειται να παραψηθεί ακόμα και εάν το μαγειρέψετε επιπλέον 1-2 ώρες, εφόσον η θερμοκρασία παραμένει σταθερή.

Οδηγίες
1. Μαρινάρετε τις χοιρινές μπριζόλες για 24 ώρες. (Προαιρετικά)
2. Τοποθετήστε την μηχανή μαγειρέματος Sous Vide στο νερό για να προθερμάνετε το υδατόλουτρο, στην ιδανική θερμοκρασία για εσάς, ανάλογα με το ψήσιμο που επιθυμείτε.
3. Τοποθετήστε το κρέας στο σακουλάκι και κλείστε το αεροστεγώς.
4. Τοποθετήστε το σακουλάκι στο νερό και μαγειρέψτε το για 1,5 – 3 ώρες.
5. Αφαιρέστε το χοιρινό από το υδατόλουτρο και στεγνώστε το με λίγο χαρτί.
6. Προθερμάνετε το τηγάνι σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε λάδι.
7. Σοτάρετε το χοιρινό στο καυτό τηγάνι, για 1 λεπτό, γυρίζοντας κάθε 15 δευτερόλεπτα.
8. Προσθέστε το βούτυρο και το δενδρολίβανο στο τηγάνι για επιπλέον γεύση και σοτάρετε για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα περίπου.
9. Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα, περιχύνετε τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι και σερβίρετε.

 

 

 

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψήσιμο