Συσκευή Μαγειρέματος Sous Vide (Μαύρη), Imersa - Vesta Precision®
Κωδικός Brand: SV82
ΜΟΝΟ 4 ΕΜΕΙΝΑΝ
Συσκευή μαγειρέματος (μαύρου χρώματος) της Vesta Precision®, τεχνολογίας Sous Vide με δυνατότητα ελέγχου θερμοκρασίας, μέσω WiFi.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ
Η συσκευή μαγειρέματος Imersa από την Vesta Precision®, έχει πρωτοποριακό σχεδιασμό και παρέχει την δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας, μέσω WiFi, κατά την διάρκεια μαγειρέματος με την τεχνική Sous Vide! Επιπλέον διαθέτει οθόνη αφής και υποστηρίζει αθόρυβη λειτουργία. Χάρη στον ειδικό σχεδιασμός της, επιτρέπει τον εύκολο καθαρισμό αλλά και την αποθήκευση της, ακόμα και σε ένα συρτάρι κουζίνας. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή της Vesta Precision®, (διαθέσιμη για iOS & Android) και αποκτήστε άμεσα έλεγχο της συσκευής, μέσα από το κινητό σας! Η εφαρμογή θα σας ενημερώσει άμεσα, όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο, χωρίς να χρειάζεται έτσι να το ελέγχετε τακτικά.
Βασικά Χαρακτηριστικά
- Χρώμα: Μαύρο
- Ισχύς: 1200 W
- Ακρίβεια θερμοκρασίας: 0.1 °C
- Εύρος θερμοκρασιών μαγειρέματος: 20°C - 95°C
- Ψηφιακή οθόνη αφής
- Σύστημα ρύθμισης θερμοκρασίας
- Χρονόμετρο
- Δυνατότητα ελέγχου, μέσω WiFi
- Ζεσταίνει 4.5 L νερού σε 1 λεπτό
- Ζεσταίνει ποσότητα νερού μέχρι και 30 Λίτρων
Η τεχνική Sous Vide, είναι ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος σε κενό αέρος, που μέχρι πρότινος μπορούσατε να απολαύσετε μόνο σε ακριβά εστιατόρια. Αλλά όχι πια!
Ο όρος Sous vide (Σου Βιντ) αποτελεί μια σύγχρονη τεχνική μαγειρέματος και η ονομασία της, προέρχεται από την ομώνυμη γαλλική φράση που σημαίνει "εν κενώ". Σύμφωνα με την τεχνική αυτή, τα τρόφιμα σφραγίζονται σε κενό αέρος και εν συνεχεία ψήνονται σε σταθερή θερμοκρασία, αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες τεχνικές μαγειρέματος (τηγάνισμα, βράσιμο κτλ).
Αυτός που εισήγαγε τη τεχνική μαγειρικής sous vide στις κουζίνες των εστιατορίων ήταν ο Γάλλος Georges Pralus το 1974. Θέλοντας να κρατήσει αναλλοίωτη την γεύση, την υφή, αλλά και το μέγεθος του φουά γκρά που ετοίμαζε, ανακάλυψε ότι όταν τοποθετούσε τη συσκευασία του φουά γκρά (πλαστική σακούλα, σφραγισμένη αεροστεγώς) σε ένα θερμαινόμενο υδατόλουτρο με ακριβή έλεγχο θερμοκρασίας, μπορούσε να μειώσει τη συρρίκνωση του τροφίμου από 40% σε 5%. Επιπλέον, η πλαστική μεμβράνη εμπόδιζε την απώλεια αρωμάτων και γεύσεων και η χαμηλή θερμοκρασία ελαχιστοποιούσε την καταστροφή των πρωτεϊνικών δομών, διατηρώντας έτσι τα θρεπτικά συστατικά. Επίσης το τρόφιμο δεν ερχόταν σε άμεση επαφή με το νερό και συνεπώς δεν έχανε την εσωτερική του υγρασία λόγω της όσμωσης. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τελικό προϊόν με ανώτερη υφή, που διατηρούσε τα θρεπτικά στο μέγιστο τα θρεπτικά συστατικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (αρώματα και γεύσεις). Για πιο τραγανά ψησίματα προτείνουμε μετά το μαγείρεμα με την τεχνική Sous VIde, να γίνεται searing / καψάλισμα των φαγητών με φλόγιστρο.
Χρησιμοποιήστε την τεχνική Sous Vide για
- να παρασκευάσετε ζουμερές, τρυφερές μπριζόλες
- γευστικά λαχανικά
- τέλεια αυγά ποσέ
- και ό,τι άλλο φαντάζεστε!
ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΡΟΛΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Για την επίτευξη της καλύτερης συσκευασίας κενού αέρος και των σωστών αποτελεσμάτων μαγειρέματος Sous Vide συνιστούμε τη χρήση μηχανών συσκευασίας κενού αέρος, σακούλων και ρολών συντήρησης (που δεν περιλαμβάνονται).
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ
Χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων, μαλακή βούρτσα και νερό, για να καθαρίσετε το πηνίο θέρμανσης, τον άξονα της αντλίας και τους αισθητήρες. Μη ξεπλύνετε το πάνω μέρος του κυκλοφορητή και το (μαύρο) σώμα στο νερό.
Το ανοξείδωτο περίβλημα και το κάλυμμα της αντλίας, μπορούν να καθαριστούν με κανονικό υγρό σαπούνι πιάτων.
Login and Registration Form