Υλικά

  • 1½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα

  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λιωμένο σκόρδο
  • ¼ κουταλάκι γλυκού, κανέλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού ξύδι

Για τη σάλτσα ροκφόρ

  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 1½ φλιτζάνι τυρί τύπου ροκφόρ τριμμένο

Οδηγίες
1. Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε υψηλή θερμοκρασία. Κόψτε κάθε φτερούγα στο κόκκαλο, για να την κάνετε δύο κομμάτια και μετά κόψτε τις άκρες. Σε μία σακούλα ανακατέψτε μαζί το λάδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ξύδι, προσθέστε τις φτερούγες και κλείστε τη σακούλα.

2. Εάν χρησιμοποιείτε καλάθι ψησίματος, πασπαλίστε ή αλείψετε το, με ελαιόλαδο για να αποφύγετε να κολλήσουν οι φτερούγες. Βάλτε τις φτερούγες στο καλάθι και τοποθετήστε ένα δοχείο συλλογής από κάτω. Εάν χρησιμοποιείτε τον πίσω καυστήρα της σούβλας, ρυθμίστε τον σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν χρησιμοποιείτε τους κάτω καυστήρες ρυθμίστε τους σε μέτρια θερμοκρασία.

3. Ψήστε μέχρι να γίνουν χρυσαφιά και τραγανά, για περίπου 45- 60 λεπτά. Εάν ψήνετε κατευθείαν στις σχάρες (που επίσης πρέπει να λαδωθούν καλά), ρυθμίστε την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ψήστε γυρνώντας τα συχνά μέχρι να γίνουν χρυσαφιά και τραγανά, για 30 – 45 λεπτά.

4. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της σάλτσας. Μπορεί να την έχετε έτοιμη και κρύα μέχρι να ετοιμαστούν οι φτερούγες.

 

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές