Η μοσχαρίσια μπριζόλα και το σκορδοβούτυρο, είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο νόστιμους και ταιριαστούς συνδυασμούς, που μπορείτε να δοκιμάσετε! Σε αυτή την συνταγή, θα απογειώσουμε την γεύση τους, ψήνοντας ζουμερές μπριζόλες με την «αχάστη» μέθοδο του Reverse Searing (αντίστροφο “θωράκισμα”) και εμπλουτίζοντας το Σκορδοβούτορο, με φρέσκα μυρωδικά και γνήσια, παλαιωμένη παρμεζάνα!

Πηγή:  Stefanos Koukas 

Υλικά


Απαραίτητα Εργαλεία

 

Μέθοδος ψησίματος

  • Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου ή υγραερίου

Οδηγίες

  1. Με ένα πινέλο επάλειψης, αλείφουμε κάθε μπριζόλα με την σάλτσα Jack Daniel’s από όλες τις μεριές της.
  2. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες από όλες τις μεριές, με μια γενναία δόση από το μίγμα μπαχαρικών με καφέ.
  3. Προθερμαίνουμε την ψησταριά σε χαμηλή ένταση, για έμμεσο ψήσιμο.
  4. Ψήνουμε τις μπριζόλες με έμμεσο τρόπο στους 110 – 130οC για περίπου 15 λεπτά μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 49οC (για ψήσιμο: medium rare).
  5. Συνδέουμε το φιαλίδιο στο φλόγιστρο και “καψαλίζουμε” τις μπριζόλες από ολες τις μεριές, μέχρις ότου να αποκτήσουμε τέλειο χρώμα και ξεροψημένη κρούστα.
  6. Ελέγχουμε ξανά την εσωτερική θερμοκρασία των ψητών, στόχος μας είναι να φτάσει στους 56οC.
  7. Ξεκουράζουμε τις μπριζόλες πάνω στην ξύλινη επιφάνεια κοπής, για περίπου 15 λεπτά.
  8. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι σε κύβους.
  9. Προσθέτουμε το βούτυρο στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε, μέχρι ότου να λιώσει.
  10. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και την τριμμένη παρμεζάνα στο βούτυρο, τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  11. Με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, κόβουμε την μπριζόλα σε λεπτές φέτες (κάθετα με τις ίνες του κρέατος).
  12. Σερβίρουμε την μπριζόλα και την περιχύνουμε, με το σκορδοβούτυρο.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές