Όταν κάποιος ακούει για Αμερικάνικο BBQ το πρώτο πράγμα που σκέφτεται συνήθως είναι τα χοιρινά καπνιστά και συνήθως γλασαρισμένα παϊδάκια (glazed spare ribs). Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να πετύχεις το υπέροχο αποτέλεσμα με το μαλακό κρέας που λιώνει στο στόμα, συνήθως χρειάζονται πολλές ώρες για ένα σωστό low n slow BBQ! Εδώ όμως θα παίξουμε διαφορετικά και θα έχουμε ένα τέλειο γεύμα σε μόλις 2.5 ώρες!!!!

Πηγή:  Stefanos Koukas 

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

Οδηγίες

  1. Χωρίζουμε τον κάθε σιδηρόδρομο σε παϊδάκια, κόβοντας με το μαχαίρι μεταξύ από κάθε κόκαλο. (Προαιρετικόαφαιρέσουμε την μεμβράνη από την κάτω μεριά των ribs – δεν είναι απαραίτητο όμως στην συγκεκριμένη συνταγή).
  2. Με ένα πινέλο, αλείφουμε κάθε παϊδάκι (όλες τις πλευρές) με την σάλτσα BBQ, ώστε να δημιουργήσουμε μια στρώση.
  3. Τυλίγουμε προσεκτικάκάθε παϊδάκι με τις φέτες μπέικον (προσπαθούμε να μην επικαλύπτουμε το ίδιο σημείο με διπλή στρώση) και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες αν το κρίνουμε απαραίτητο.
  4. Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών από όλες τις πλευρές, κάθε παϊδάκι.
  5. Ψήνουμε έμμεσα ή καπνίζουμε για 2.5 ώρες σε θερμοκρασία 130 – 150ο .
  6. Αφού ψηθούν, αφήνουμε τα παϊδάκια να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά. Το μπέικον θα γίνει πολύ τραγανό, ενώ το χοιρινό κρέας γύρω από το κόκαλο, θα παραμείνει ζουμερό και τρυφερό!

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό