Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ημίγλυκη σοκολάτα (σε κομματάκια)
  • ¼ ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1¼ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

1. Προθερμαίνετε τη σχάρα για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.

2. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο, ανακατεύοντας συχνά (προσέξτε να μην καεί η σοκολάτα). Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.

3. Σε ένα μπολ, χτυπήστε δυνατά με μίξερ, τη ζάχαρη και τα αυγά.

4. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι.

5. Αλείψτε το εσωτερικό του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε, με βούτυρο.

6. Μέσα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα ζάχαρης-αυγών. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Με μια λαστιχένια σπάτουλα μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, και απλώστε ομοιόμορφα.

7. Ψήστε το κέικ σε έμμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, για 35 έως 45 λεπτά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ώρα. Αναποδογυρίστε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Προσεκτικά γυρίστε το ανάποδα. Κοσκινίστε τη ζάχαρη πάνω από το κέικ. Κόψτε σε φέτες.

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές