Τα θαλασσινά είναι πλούσια πηγή άπαχων πρωτεϊνών, ω3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β12 και διάφορων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών (όπως το ιώδιο, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το κάλιο). Στην Ελλάδα είθισται να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες την Καθαρά Δευτέρα και καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής αλλά δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας όλον τον χρόνο. Εσείς όμως ξέρετε πως να ψήσετε σωστά τα θαλασσινά στην ψησταριά σας; Βρείτε παρακάτω αναλυτικά χρόνους και θερμοκρασίες ψησίματος ανά είδος θαλασσινού.

Χρόνοι και Θερμοκρασίες Ψησίματος Θαλασσινών