Το κλειδί για να κάνετε το κρέας σας τρυφερό και ζουμερό, είναι το ψήσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα, με το καπάκι κλειστό.
Οι φίλοι και οι συγγενείς θα ετοιμάσουν τις σαλάτες και θα βάλουν τα ποτά. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε ένα ζουμερό, γεμάτο γεύσεις κυρίως πιάτο. Ακούγεται δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει η ευκολότερη δουλειά της ημέρας, αρκεί να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα: κρατήστε το καπάκι κλειστό!

Είτε ψήνετε σε ψησταριά υγραερίου, κάρβουνου ή ηλεκτρική, είτε ψήνετε σε χαμηλή, μέτρια ή υψηλή θερμότητα, είτε χρησιμοποιείτε τη μέθοδο έμμεσου ή άμεσου ψησίματος, το κλειδί για τρυφερό, απόλυτα ζουμερό κρέας που λιώνει στο στόμα, είναι το κλειστό καπάκι. Διατηρεί τη θερμοκρασία, μέσα στο μπάρμπεκιου, που ψήνει ομοιόμορφα το φαγητό με αποτέλεσμα τα ψητά σας να διατηρούν την υγρασία τους. Η θερμότητα ανεβαίνει από το κάτω προς το πάνω μέρος του μπάρμπεκιου και μετά το καπάκι την ανακλά πίσω και μετά στο φαγητό. Έτσι, το φαγητό σας μαγειρεύεται και αρωματίζεται τόσο από κάτω όσο και από πάνω.

Το καπάκι παραμένει κλειστό και στο κάπνισμα!

Το κλειστό καπάκι συγκρατεί επίσης τον καπνό που δίνει στα παϊδάκια, τις μπριζόλες και το μπρίσκετ ένα έξτρα ισχυρό άρωμα BBQ. Το μείγμα αρωματικών ξύλων για κάπνισμα χοιρινού της Weber®, έχει κατασκευαστεί ειδικά για μεγάλα κομμάτια χοιρινού, και συνδυάζει σκληρά και φρουτώδη ξύλα για τη δημιουργία μιας πλούσιας, καπνιστή γεύση BBQ. Ιδανικό όταν θέλετε το πιάτο σας να είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης.

Πριν κλείσετε το καπάκι και το αφήσετε για μερικές ώρες ενόσω ασχολείστε με τα ορεκτικά, τακτοποιήστε σωστά το κρέας πάνω στο μπάρμπεκιου. Μην στριμώχνεται τα κομμάτια σαν σαρδέλες! Κάθε κομμάτι χρειάζεται αρκετό χώρο γύρω του για να μαγειρευτεί και να καπνιστεί από όλες τις πλευρές. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι πρέπει να ψήσετε λιγότερα κομμάτια κρέατος τη φορά. Αρκεί να εφοδιαστείτε εκ των προτέρων με μερικές σχάρες. Με τη χρήση σχαρών μαγειρέματος, όπως η σχάρα της Weber® για παϊδάκια, το κρέας σας θα μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα και θα μπορείτε να μαγειρέψετε μεγαλύτερες ποσότητες τη φορά, χωρίς να υπερφορτώνετε το μπάρμπεκιου. Με αυτό τον τρόπο, θα τρώτε όλοι μαζί και όχι εκ περιτροπής.

Έχετε λοιπόν μαρινάρει το χοιρινό σας, έχετε ρυθμίσει μια χαμηλή και ομοιόμορφη θερμοκρασία στο μπάρμπεκιου και έχετε τοποθετήσει σωστά τα κομμάτια σας. Τώρα είναι η ώρα να κλείσετε το καπάκι και να χαλαρώσετε. Καθίστε αναπαυτικά και φανταστείτε τη στιγμή που θα ανοίξετε τελικά το καπάκι και θα σερβίρετε τα τέλεια, ζουμερά παιδάκια σας σε όλη την παρέα.

Στην κατηγορία: TIPS Ψήσιμο