Υλικά

  • 4 φιλέτα χωρίς πέτσα λαβράκι
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού (προαιρετικά)
  • 1 αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος

Οδηγίες
1. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά του μίγματος. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές των φιλέτων.
3. Τοποθετήστε πάνω στη σχάρα την αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος. Στη συνέχεια προσθέστε τα φιλέτα πάνω στην μεμβράνη για άμεσο ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 5 έως 7 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
4. Σερβίρετε ζεστό και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, αν το επιθυμείτε.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά