Υλικά

Για την Μαρινάδα

  • 4 κ.σ. Φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ. Μουστάρδα
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον Σολωμό

  • 1 Ολόκληρο φιλέτο σολομού, με το δέρμα
  • 120ml Ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ½ κ.γ. Αλάτι χοντροκομμένο
  • 1 Πλάκα κέδρου (μουλιασμένη στο νερό για περίπου 1 ώρα)

Οδηγίες

1. Αναμείξτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας εκτός από το λάδι σε ένα μίξερ μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα. Στην συνέχεια προσθέστε και το λάδι για να δημιουργήσετε μια ομαλή μαρινάδα.

2. Καθαρίστε το σολομό και καρυκεύστε τον με αλάτι και πιπέρι. Στην συνέχεια, αλείψτε τον με την μισή μαρινάδα.

3. Παράλληλα μουσκέψτε την πλάκα κέδρου σε νερό, χυμό, μπύρα κτλ.

4. Προετοιμάστε τη σχάρα για ψήσιμο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τοποθετείστε την μουλιασμένη πλάκα κέδρου και το σολομό πάνω της. Στην συνέχεια, κλείστε το καπάκι.

5. Ο σολομός σας θα είναι έτοιμος όταν θα είναι ροζ στη μέση και κάπως καφέ στα άκρα. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος του σολομού και κυμαίνεται από 20 – 25’. Σερβίρετε το σολομό ζεστό με την υπόλοιπη μαρινάδα.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά