Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 3 κουταλιές της σούπας λιαστές ντομάτες
  • 10 μαύρες ελιές
  • 75γρ φέτα
  • 12 φέτες μπέικον
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

1. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφαιρέστε τα φύλλα του θυμαριού και του δεντρολίβανου από τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε τα πολύ καλά. Τέλος κόψτε τις λιαστές ντομάτες και τις μαύρες ελιές και θρυμματίστε τη  φέτα μέσα σε ένα μπολ.

2. Προσθέστε τα κρεμμύδια,  το σκόρδο, το θυμάρι. το δεντρολίβανο, το  αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με το ελαιόλαδο.

3. Ανοίξτε τα στήθη κοτόπουλου σαν πεταλούδα και αλείψτε τα με το μείγμα. Στη συνέχεια τυλίξτε τα στήθη σε ρολάκια και τυλίξτε τα με το μπέικον. Αν το μπέικον, δεν παραμένει  στην θέση του και ξετυλίγεται, μπορείτε να το σταθεροποιήσετε με οδοντογλυφίδες.

4. Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου για άμεσο ψήσιμο στους 180°C περίπου.

5. Τοποθετήστε τα τυλιγμένα στήθη κοτόπουλο πάνω στη σχάρα και ψήστε για περίπου 15 – 20 λεπτά,  γυρίζοντάς τα περιστασιακά μέχρι το κρέας να φτάσει σε θερμοκρασία 75°C. Σερβίρετε ζεστό.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές