Υλικά

  • 1 φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
  • ¾ φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
  • ¼ φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 2 κόκκινες ντομάτες κομμένες σε 4 φέτες

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • φρέσκο ​​ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες

1. Κόβετε τον σολομό σε μικρά μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, συμπεριλαμβανομένων ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με βρεγμένα χέρια, σχηματίζετε τέσσερα μπιφτέκια ίσου μεγέθους. Τακτοποιείτε τα μπιφτέκια σε μια πιατέλα, τα καλύπτετε με μια πλαστική μεμβράνη, και τα βάζετε στη κατάψυξη για 1 ώρα.

2. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, συμπεριλαμβανομένων ¼ του φλιτζανιού λάδι, αλάτι και το πιπέρι.

3. Προετοιμάζετε την ψησταριά σας για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά (180° έως 220 °C).

4. Αλείφετε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές με λάδι και τα ψήνετε σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό για 6 έως 8 λεπτά, προσεκτικά γυρίζοντας μία φορά. Μετά, ψήστε τα ψωμάκια, πάνω από την άμεση θερμότητα.

5. Φτιάξτε κάθε burger σε φρυγανισμένο ψωμάκι με μαρούλι, το μπιφτέκι από σολομό και τις φέτες ντομάτας με τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό.

Στην κατηγορία: Ψάρι - Θαλασσινά