Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο ginger
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1-1/2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
  • 2 μπριζόλες T bone, κάθε μια περίπου 1.250γρ (αφαιρούμε το λίπος)

Για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ – 1 κουταλάκι του γλυκού, μαύρο πιπέρι

Οδηγίες
1.  Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, το ginger, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφετε με το μείγμα τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές και τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 με 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.

2.  Προετοιμάζετε την ψησταριά για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.

3.  Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε τα συστατικά για την σάλτσα. Μαγειρεύετε μέχρι να σχηματιστεί ένα βαθύ χρυσό καφετί χρώμα 5-10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι. Τοποθετείτε την σάλτσα μέσα σε 2 μπολάκια.

4.  Βουρτσίζετε τις σχάρες σας, ώστε να είναι καθαρές. Ψήνετε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμότητα με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να ψηθούν στο επιθυμητό στάδιο ψησίματος, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, 6-8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο, γυρνώντας 1 ή 2 φορές.  Σερβίρονται ζεστές με την σάλτσα. Οι καλεσμένοι σας θα βουτάνε κάθε φορά μια άκρη από την μπριζόλα στην σάλτσα.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές