Βρείτε εδώ μπαλτάδες κατάλληλους για την κοπή όχι μόνο των κρεατικών αλλά και των λαχανικών σας. Ο μπαλτάς χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό και ως μαχαίρι κουζίνας για να ξεχωρίσετε τη σάρκα του κρέατος από τα οστά αλλά και για να κόψετε τα τρόφιμά σας σε μικρά κομμάτια ή φέτες. Σε ένα κοτόπουλο, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψετε τα λεπτά οστά του κοτόπουλου ή να το τεμαχίσετε σε μερίδες. Κατά την προετοιμασία του φαγητού, η πλατιά πλευρά του μπαλτά, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον θρυμματισμό σκληρών λαχανικών και άλλων τροφών, όπως το σκόρδο, όπου ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα κοπής θα κινδύνευε να σπάσει. Προσοχή οι μπαλτάδες δεν μπορούν να σπάσουν χοντρά κοκαλά.