Το ιδανικό ψήσιμο της τέλειας μπριζόλας είναι αυτό που στηρίζετε στην ισορροπία μιας γευστικής ξεροψημένης κρούστας και ενός ζουμερού μέτρια ψημένου εσωτερικού.

Ωστόσο δεν είναι  λίγες οι φορές, που ενώ το θερμόμετρό σας λέει ότι το εσωτερικό της μπριζόλας σας πλησιάζει το medium rare ψήσιμο, το εξωτερικό της, δεν έχει ψηθεί αρκετά.
Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα φλόγιστρο για Searing, ώστε να ξεροψήσετε το εξωτερικό της μπριζόλας, χωρίς να επηρεαστεί το εσωτερικό της ψήσιμο.
Απλά ανάψτε το φλόγιστρο και κρατήστε το σε απόσταση περίπου 15cm από τη μπριζόλα, μέχρι να επιτύχετε το τέλειο χρώμα στη μπριζόλας σας.

 

 

Στην κατηγορία: TIPS Ψήσιμο