Χοιρινό
Συνταγές με βασικό υλικό το χοιρινό κρέας ψημένο στο μπάρμπεκιου. Απολαύστε λαχταριστά χοιρινά κομμάτια κρέατος, μαριναρισμένα ή μη, με διάφορες σάλτσες και γαρνιτούρες.
Καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής όλοι οι φανατικοί ψήστες αναρωτιούνται “Τι να ψήσω το Πάσχα στην ψησταριά μου;”. Με αφορμή μια από τις πιο παραδοσιακές γιορτές ψησίματος στην Ελλάδα, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς και κλασσικές επιλογές; Τι να ψήσεις το Πάσχα Αρνί / Κατσίκι (Ολόκληρο / Μισό / Μπούτι) Παϊδάκια […]
Ανέβασε τα σουβλιστά σου σε άλλο επίπεδο! Το ιδανικό πιάτο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου σε κάθε ψηστική περίσταση! Είτε κάνεις Πάρτι είτε είναι Τσικνοπέμπτη / Πάσχα, το Κοντοσούβλι είναι ιδανικό γεύμα! Για αυτό σου έχουμε συνταγάρα για πεντανόστιμο, ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι από πανσέτα και μπριζόλα λαιμού, μαζί με μια σάλτσα κρασιού, ψημένο στην […]
Καραμελωμένες Πανσέτες στην Ψησταριά
26/01/2024Οι πανσέτες είναι από τα κομμάτια κρέας που αγαπάνε οι μερακλήδες! Φθηνό, ζουμερό, νόστιμο & ψήνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αν εσύ δεν τις προτιμάς σου έχω μια πανεύκολη και πεντανόστιμη για καραμελωμένες πανσέτες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στην ψησταριά σου. Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” Υλικά 1kg Χοιρινή Πανσέτα Μείγμα Μπαχαρικών για Sticky Ribs της […]
Ψάχνεις τι θα ψήσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Σου έχω την λύση αργοψημένο Pulled Pork (ξεψαχνισμένο χοιρινό) που λιώνει στο στόμα, με χειμωνιάτικα μπαχαρικά, σιρόπι σφενδάμου και καφέ! Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece” Υλικά 2kg Χοιρινός Λαιμός ή Σπάλα 3 κ.σ. Ginger Τριμμένο 2 κ.σ. Κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. Κάρδαμο σε […]
Γλυκά, πικάντικα και κολλώδη χοιρινά παϊδάκια ψημένα πανεύκολα στην ηλεκτρική σούβλα του μπάρμπεκιου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαρινάρετε σωστά το κρέας, να το ψήσετε αργά και στο τελείωμα να το πασαλείψετε με την ασιάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου για να αποκτήσει καραμελένιο γλασάρισμα. Μια γρήγορη συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε και […]
Η διάσημη πράσινη, Αργεντίνικη σάλτσα Τσιμιτσούρι, φτιάχνεται από μαϊντανό, σκόρδο, νιφάδες τσίλι, ξύδι και ελαιόλαδο και συνδυάζεται μοναδικά με κρεατικά! Αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό για μοσχαρίσιες κοπές όπως flat iron, flank & skirt steak. Ταιριάζει επίσης σε κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, γαρίδες και λαχανικά. Υλικά 2 φλιτζάνια Μαϊντανό Φρέσκο 5 σκελίδες Σκόρδου 2 κ.σ. Κρεμμύδι Κόκκινο […]
Το Smash Burger μετά την εμφάνισή του στις αλυσίδες fast food της Αμερικής κάπου στο 2007 έχει γίνει ο νέος, γρήγορος και γευστικός τρόπος για να απολαύσει ο καθένας το γνωστό σε όλους Burger. Πάμε να δούμε τι θα βάλουμε ανάμεσα στα λαχταριστά brioche ψωμάκια μας για να απογειώσουμε το Burger στο σπίτι αλλά και […]
Χοιρινά Παϊδάκια με χειροποίητη μαρινάδα
05/05/2023Τα λόγια είναι περιττά! Η πιο απλή συνταγή για πεντανόστιμα και ζουμερά χοιρινά παϊδάκια στην ψησταριά, αρωματισμένα με μια κλασσική μαρινάδα που ταιριάζει άψογα και σε όλα τα κρεατικά. Φτιάξε την δική σου μαρινάδα εύκολα και γρήγορα και αρωμάτισε τα ψητά σου. Υλικά 1 Κορτεζίνα (Χοιρινά Παϊδάκια), 600g Σάλτσα Σάλτσα Smoky BBQ Sauce της Dirty […]
Όταν κάποιος ακούει για Αμερικάνικο BBQ το πρώτο πράγμα που σκέφτεται συνήθως είναι τα χοιρινά καπνιστά και συνήθως γλασαρισμένα παϊδάκια (glazed spare ribs). Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να πετύχεις το υπέροχο αποτέλεσμα με το μαλακό κρέας που λιώνει στο στόμα, συνήθως χρειάζονται πολλές ώρες για ένα σωστό low n slow BBQ! Εδώ όμως θα […]
«Καλαμάκια με τέχνη» για να μοιραστείς με την παρέα σου στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο! Η πανσέτα (pork belly) είναι από τις καλύτερες χοιρινές κοπές για αργό ψήσιμο, δίνοντας ένα ζουμερό αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα! Πηγή: Stefanos Koukas Υλικά 2kg Κομμάτι Πανσέτα Χοιρινή (χωρίς κόκκαλο) 3 κ.σ. Μουστάρδα Dijon Μίγμα Μπαχαρικών BBQ Rub […]