Τα νηστήσιμα ψηστήρια περνάνε σε επόμενο επίπεδο με την πιο λαχταριστή συνταγή για χταπόδι! Πρώτα μαλακώνουμε το χταπόδι βράζοντας το στα ζουμιά του μαζί με μυρωδικά & λευκό κρασί και μετά θα το ψήσουμε σε δυνατή φωτιά! Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” Υλικά 2kg Χταπόδι Φρέσκο 100mL Κρασί Μοσχάτο Θυμάρι Φρέσκο, 1 Ματσάκι Πιπέρι σε Ηλεκτρικό Μύλο […]

Διάβασε περισσότερα..

Πλησιάζει η 25η Μαρτίου, θες να τιμήσεις τα έθιμα αλλά δεν θες να φας πάλι τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά; Σου έχουμε τότε πεντανόστιμη συνταγή για ψητό μπακαλιάρο στο μπάρμπεκιου με ένα δροσερό αρωματικό βούτυρο με εστραγκόν, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο! Υλικά 4 φιλέτα Μπακαλιάρου (χωρίς πέτσα) 4 κ.σ. Αλατισμένο Βούτυρο 1 ½ κ.σ. Εστραγκόν, ψιλικομμένο […]

Διάβασε περισσότερα..

Μιας και δεν λέει να χειμωνιάσει, ας δοκιμάσουμε μια νότα δροσιάς που θυμίζει άνοιξη / καλοκαίρι. Τραγανό & ζουμερό μοσχαρίσιο rib eye & ολόφρεσκιες γαρίδες παντρεύονται με τη ψητή μελιτζάνα πάνω σε σκορδόψωμο με τρούφα και παρμεζάνα! Μια μεσογειακή μπρουσκέτα που πρέπει να δοκιμάσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” Υλικά 700g Μοσχαρίσιο Ribeye / Ribsteak 5 […]

Διάβασε περισσότερα..

Η διάσημη πράσινη, Αργεντίνικη σάλτσα Τσιμιτσούρι, φτιάχνεται από μαϊντανό, σκόρδο, νιφάδες τσίλι, ξύδι και ελαιόλαδο και συνδυάζεται μοναδικά με κρεατικά! Αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό για μοσχαρίσιες κοπές όπως flat iron, flank & skirt steak. Ταιριάζει επίσης σε κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, γαρίδες και λαχανικά. Υλικά 2 φλιτζάνια Μαϊντανό Φρέσκο 5 σκελίδες Σκόρδου 2 κ.σ. Κρεμμύδι Κόκκινο […]

Διάβασε περισσότερα..

Το τρίπτυχο του ελληνικού καλοκαιριού είναι γαρίδες, καλαμάρια και καλαμπόκι. Αυτή η πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή τα συνδυάζει και τα 3 με μια δροσερή και ελαφρώς πικάντικη Πορτογαλλική μαρινάδα! Υλικά 24 Γαρίδες (ξεφλουδισμένες) 300g Καλαμάρια (κομμένα σε ροδέλες των 3cm) 400g Ξιφία (κομμένο σε κύβους των 3cm) 4 Καλαμπόκια 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 2 μεγάλες […]

Διάβασε περισσότερα..

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, τι καλύτερο από ψητό καλαμάρι στην ψησταριά του σπιτιού μας. Μια μπουκιά και είναι ικανό να μας ταξιδέψει σε κάποιο νησί, παρέα με δροσερό ουζάκι. Ανυπομονώντας για το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε την πιο εύκολη συνταγή για ψητό καλαμάρι με σάλτσα τσίλι. Υλικά 1kg Καλαμάρια (καθαρισμένα) 1 κ.σ. Ελαιόλαδο 1 Λάιμ (κομμένο […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα θαλασσινά είναι πλούσια πηγή άπαχων πρωτεϊνών, ω3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β12 και διάφορων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών (όπως το ιώδιο, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το κάλιο). Στην Ελλάδα είθισται να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες την Καθαρά Δευτέρα και καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής αλλά δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας όλον […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Φρέσκο κόκκινο ή κίτρινο λυθρίνι Πράσινη σαλάτα Σάλτσα Ponzu Λεμόνι Αλάτι Οδηγίες 1. Τηγανίστε σε ένα τηγάνι τα φιλέτα ψαριών με τη μεριά του δέρματος προς τα πάνω, μέχρι να μαγειρευτούν χωρίς να τα γυρίσετε. 2. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και με το φλόγιστρο καψαλίστε το δέρμα μέχρι να γίνει τραγανό. 3. […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Φιλέτο σολομού (600 – 1000g) 1 κούπα καστανή ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας μαύρο πιπέρι ½ κούπα χοντρό αλάτι 1 κούπα βότκα 1 λεμόνι Κάπαρη Οδηγίες 1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι και τη βότκα. 2. Τοποθετήστε το σολομό σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα και προσθέστε τη μαρινάδα με τη βότκα, κάνοντας […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 16 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1 κλωνάρι θυμάρι ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί 3 κ.σ. ανθό αλατιού 1 κ.γ. φρέσκο πιπέρι 1 φύλλο δάφνης 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο Σάλτσα Teriyaki Οδηγίες 1. Περάστε κατακόρυφα, κάθε γαρίδα, σε ένα μεταλλικό σουβλάκι. 2. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε νερό, τα 2 κομμάτια […]

Διάβασε περισσότερα..