Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία με ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • ⅓ φλιτζάνι κομμένο φρέσκο βασιλικό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα, περίπου 200γρ. το ένα, καθαρισμένα από λέπια και κόκκαλάκια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 200γρ. πένες ριγκάτε

Οδηγίες

1. Προετοιμάστε την σχάρα σε άμεσο ψήσιμο με δυνατή φωτιά  (230°C έως 290°C βαθμούς).

2. Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν τα ζυμαρικά.

3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξτε μια κουταλιά λάδι και το αφήστε λίγο να ζεσταθεί. Στην συνέχεια προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε τα για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν. Βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέστε το ψιλοκομμένο βασιλικό και το ¼ του γλυκού αλάτι.

4. Ανακατέψτε το άλλο κουταλάκι λάδι με το τριμμένο σκόρδο και απλώστε το μείγμα πάνω στα φιλέτα σολομού. Πασπαλίστε το σολομό με το υπόλοιπο αλάτι που έχει μείνει και με το πιπέρι.

5. Ψήστε το σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω, πάνω σε άμεση υψηλή θερμότητα με το καπάκι κλειστό για περίπου 6-7 λεπτά (μέχρι να μπορείτε να σηκώσετε τα φιλέτα από την σχάρα χωρίς να κολλάνε). Συνεχίστε να ψήνετε τα φιλέτα μέχρι το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Αφαιρέστε τα από την σχάρα και σκεπάστε τα με ένα αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά.

6. Εν τω μεταξύ μαγειρεύετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και φιλάτε μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Μεταφέρετε αμέσως τα μακαρόνια στο τηγάνι με το μείγμα ντομάτας και βασιλικού. Ρίχνετε από πάνω το νερό των ζυμαρικών, κουτάλι-κουτάλι και ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα με τα μακαρόνια να ανακατευτεί καλά.

7. Κόβετε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και αφαιρείτε το δέρμα. Απλώνετε τον σολομό μέσα στα μακαρόνια, διακοσμείτε με βασιλικό και σερβίρετε.

 

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά