Υλικά

  • 340g Σοκολάτα Κουβερτούρα
  • 150g Βούτυρο Αγελαδινό
  • 1 κούπα τσαγιού Ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού Αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)
  • 5 Αυγά
  • 50ml Ηλιέλαιο
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ
  • Άχνη Ζάχαρη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.

2. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σησαμέλαιο.

3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.

4. Τα προσθέτουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

5. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν  πάουντερ.

6. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

7. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο φροντίζοντας το μείγμα να έχει πάχος 1 δάχτυλο.

8. Το βάζουμε πάνω στη σχάρα του μπάρμπεκιου και κλείνουμε το καπάκι, ψήνουμε στους 180οC για 25’ σε έμμεση θερμοκρασία μέχρι να πιάσει κρούστα. Μέσα η σοκολατόπιτα πρέπει να είναι υγρή.

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές