Υλικά

  • Χοντρό αλάτι
  • Τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 340 γρ. λαχανοσαλάτα με μπρόκολο ή απλή λαχανοσαλάτα
  • ¼ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα περίπου 160γρ. το καθένα
  • 4 ψωμάκια για σάντουιτς

Για τη σάλτσα

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ ξερό κρεμμύδι κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μελάσα
  • 1 κουταλιά της σούπας γούστερ σος
  • 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 3 λεπτά). Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για περίπου ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, συμπεριλαμβανομένων ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήστε την σάλτσα στην φωτιά και μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνετε την θερμοκρασία και την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, για περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια την αφαιρείτε από την φωτιά. Κρατάτε το ¼ του φλιτζανιού για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα στο κοτόπουλο.

2. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάτε ελαφριά 3 κουταλιές της σούπας λάδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, ξύδι, ζάχαρη,  ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι. Προσθέτετε την λαχανοσαλάτα και τον βασιλικό και τα καλύπτετε πλήρως με τα υλικά. Τα διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου όσο ψήνεται το κοτόπουλο.

3. Προετοιμάζετε την ψησταριά σας, για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (180℃ έως 230℃).

4. Απλώνετε λάδι και στις δυο πλευρές από τα στήθη κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε ομοιόμορφα με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώνετε λάδι στην κομμένη πλευρά από τα ψωμάκια. Ψήνετε τα στήθη κοτόπουλου στην άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 8 έως 12 λεπτά γυρίζοντας  και αλείφοντας πάνω στο κρέας την σάλτσα που είχατε κρατήσει από πριν. Στο τελευταίο λεπτό του ψησίματος βάζετε στην σχάρα τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στην σχάρα και τα αφήνετε ένα λεπτό. Βγάζετε το κοτόπουλο μόλις έχει ψηθεί και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 3 με 5 λεπτά.

5. Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το ανακατεύετε με την σάλτσα σε ότι ποσότητα επιθυμείτε. Γεμίζετε τα ψωμάκια με το κοτόπουλο και την λαχανοσαλάτα και σερβίρετε.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές