Υλικά για 4 – 6 άτομα

  • 2 Μπριζόλες (πάχους: περίπου 2 δάχτυλα η μια)
  • Ελαιόλαδο παρθένο
  • Χοντρό Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. Soya sauce
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο, 1 σκελίδα σπασμένη
  • Δενδρολίβανο (1 κλαδάκι)
  • 1/3 φλιτζάνι Ξύδι βαλσάμικο
  • ½ κ.σ. Ζάχαρη
  • Ρόκα (2 ματσάκια)
  • Παρμεζάνα σε φλούδες, 1 φλιτζάνι

Οδηγίες

1. Βάλτε το Rib – Eye μέσα σε ένα σακουλάκι μαζί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 – 30’, πριν το ψήσιμο.

2. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα, σε υψηλή θερμοκρασία.

3. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια – ψηλή θερμοκρασία, συνδυάστε το ξίδι, την Soya sauce και την ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να μειωθεί κατά το ήμισυ, 6 – 8 λεπτά για μέτριο ψήσιμο, γυρίζοντας μια φορά.

4. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε για 3 έως 5 λεπτά.

5. Κόψτε την μπριζόλα, σε λεπτές φέτες κόντρα στην φορά των ινών.

6. Χωρίστε ομοιόμορφα τα πιάτα σερβιρίσματος και προσθέστε την ρόκα στην κορυφή. Προσθέστε σε κάθε μερίδα ρόκα, βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και από πάνω τις φλοίδες παρμεζάνας.

Για τις πατάτες

1. Κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα (μέτρια σε μέγεθος κομμάτια) και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις καλύπτουμε με χοντρό αλάτι.

2. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε έμμεση θερμοκρασία για 20 – 25’.

 

 

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές