Υλικά

  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένο μπλε τυρί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 μπριζόλες rib eye 340 γρ. η κάθε μια, με πάχος περίπου 3 εκατοστά
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

Οδηγίες

1. Σε ένα μικρό μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Φυλάξτε το μείγμα μέχρι το σερβίρισμα.

2. Αλείψτε με λάδι τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές και πασπαλίστε με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ¾ πιπέρι. Αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.

3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρεύετε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 20 λεπτά. Μειώστε την θερμοκρασία σε χαμηλή ένταση προσθέστε ξύδι και ¼ κουταλάκι πιπέρι και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι τα κρεμμύδια να είναι πολύ μαλακά, για 20-30 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.

4. Προετοιμάστε την σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά (230°C – 280°C). Ψήστε τις μπριζόλες πάνω στην δυνατή άμεση φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να πετύχετε το ψήσιμο της αρεσκείας σας. Αφαιρέστε τις μπριζόλες από τη σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 3-5 λεπτά. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές με μια κουταλιά βούτυρο από το μείγμα που φτιάξατε στην αρχή από πάνω και τα κρεμμύδια στο πλάι.

 

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές