Υλικά

  • 10 φιλετάκια Μπούτι Κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο)
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1/4 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • Μεταλλικά Σουβλάκια

Υλικά για την Σάλτσα

  • 1 Κύβο Ζωμό Κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. Σάλτσας Σόγιας (Soy Sauce)
  • 3 κ.σ. Κρασί Ρυζιού Mirin
  • 2 κ.σ. Φρέσκο Χυμό Λεμόνι
  • 1 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε μέσα σε έναν μπολ φιλετάκια του κοτόπουλου και προσθέστε το λάδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά ώστε να πάνε παντού τα υλικά.
  2. Περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου στα σουβλάκια (σχετικά αραιά – ώστε μην τα ακουμπάνε μεταξύ τους). Αφήστε τα μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  3. Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για άμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε δυνατή ένταση, στους 230° – 280°C.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε τα καλά. Αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ένταση ανακατεύοντας 1 – 2 φορές, μέχρις ότου να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά της (σε ποσότητα ½ – ¾ φλιτζανιού). Αποσύρετε το κατσαρολάκι, από την εστία.
  5. Αφού καθαρίσετε την σχάρα ψησίματος με μια συρματόβουρτσα, τοποθετείστε τα σουβλάκια πάνω της. Τα ψήνετε για περίπου 5 λεπτά γυρίζοντας τα μία φορά (ιδανικά με το κλειστό καπάκι της ψησταριάς). Εάν ελέγχετε το ψητό σας με θερμόμετρο, η εσωτερική του θερμοκρασία πρέπει να φτάσει τους 74οC.
  6. Αλείψτε τα φιλετάκια του κοτόπουλου με τη σάλτσα και συνεχίστε το ψήσιμο, για περίπου 3 – 5 λεπτά ακόμα. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε τα πριν το ψήσιμο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές