Υλικά

1 χοιρινό κομμάτι κρέατος με κόκαλο (πλευρά) , περίπου 2700 γρ.

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 κουταλιά της σούπας & 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

Για τη σάλτσα

  • ¼ φλιτζάνι μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • ¼ κούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

1. Ανακατεύετε όλα τα συστατικά για να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών. Απλώστε το μείγμα, σε όλο το κομμάτι κρέατος και αφήστε το να κάτσει για 15 – 20 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσετε.

2. Προθερμάνετε τη ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά (176°C – 230°C). Ψήνετε το κρέας σε έμμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 62 °C, για περίπου 1½ έως 2 ώρες, γυρνώντας κάθε 30 λεπτά για να ψηθεί το κρέας ομοιόμορφα.

3. Αφαιρέστε το ψητό από την σχάρα, ακουμπήστε το σε ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 – 30 λεπτά (η θερμοκρασία του κρέατος θα αυξηθεί 5 έως 10 βαθμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου).

4. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα. Κόψτε το ψητό σε φέτες και σερβίρετε ζεστό με τη σάλτσα.

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό