Υλικά

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 παγάκια

Σκεύος

Οδηγίες
1. Διαλύστε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό και βυθίστε το κοτόπουλο για 30-60 λεπτά. (Προσέξτε να μην το αφήσετε για περισσότερη ώρα, γιατί μπορεί να γίνει το κρέας πολύ αλμυρό!)

2. Προθερμάνετε το μαντεμένιο τετράγωνο τηγάνι – γκριλ της Lodge® σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Επίσης προθερμάνετε το φούρνο / την ψησταριά σας στους 180°C.

3. Στραγγίστε, στεγνώστε το και αλείψτε το κοτόπουλο, με ελαιόλαδο, σκόρδο και πιπέρι.

4. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέστε τα παγάκια και το κοτόπουλο στο ταψί και βάλτε το στο φούρνο/ Bbq. Μαγειρέψτε για 18-20 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο να φθάσει σε μια εσωτερική θερμοκρασία 74°C.

5. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο/ το bbq και αφήστε το να ξεκουραστεί, 5 λεπτά πριν τα κόψετε.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές