Ψητά στήθη κοτόπουλου
Υλικά
- 4 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 2 παγάκια
Σκεύος
Οδηγίες
1. Διαλύστε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό και βυθίστε το κοτόπουλο για 30-60 λεπτά. (Προσέξτε να μην το αφήσετε για περισσότερη ώρα, γιατί μπορεί να γίνει το κρέας πολύ αλμυρό!)
2. Προθερμάνετε το μαντεμένιο τετράγωνο τηγάνι – γκριλ της Lodge® σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Επίσης προθερμάνετε το φούρνο / την ψησταριά σας στους 180°C.
3. Στραγγίστε, στεγνώστε το και αλείψτε το κοτόπουλο, με ελαιόλαδο, σκόρδο και πιπέρι.
4. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέστε τα παγάκια και το κοτόπουλο στο ταψί και βάλτε το στο φούρνο/ Bbq. Μαγειρέψτε για 18-20 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο να φθάσει σε μια εσωτερική θερμοκρασία 74°C.
5. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο/ το bbq και αφήστε το να ξεκουραστεί, 5 λεπτά πριν τα κόψετε.