Λαχανικά Ψητά, σε ψησταριά
Λαχανικά Ψητά, σε ψησταριά
Υλικά
- 2 Μανιτάρια Portobello (μεσαίου μεγέθους)
- 1 Mελιτζάνα
- 1 Κολοκυθάκι πράσινο
- 1 Κρεμμύδι ξερό (κόκκινο)
- 1 Ματσάκι Σπαράγγια (χοντρά)
- 1 Κόκκινη Πιπεριά
- 1 κ.σ. Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Οδηγίες
- Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για άμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε μέτρια ένταση, στους 175 – 230°C.
- Κόβετε όλα τα λαχανικά ώστε να έχουν ίδιο πάχος για να ψηθούν με τον ίδιο ρυθμό, περίπου 1 – 1.5 cm.
- Αλείφετε τα λαχανικά από όλες πλευρές με λάδι και τις αλατοπιπερώνετε ομοιόμορφα. Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με αποξηραμένα μυρωδικά όπως: ριγανη, μέντα, θυμάρι, εστραγκόν κτλ.
- Αφού καθαρίσετε την σχάρα ψησίματος με μια συρματόβουρτσα, τοποθετείστε τα λαχανικά και ψήστε τα σε μέτρια ένταση (ιδανικά με κλειστό το καπάκι) για περίπου 6 – 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά (μετά από 3 – 5 λεπτά) ή έως ότου μαλακώσουν και ψηθούν όπως τα προτιμάτε. Tip: Όσο λαχανικά κόψετε σε λεπτές μακριές φέτες, τοποθετήστε τα σταυρωτά πάνω στην σχάρα, για να μην γλιστρήσουν και πέσουν.
- Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Χρόνοι Ψησίματος Λαχανικών |
||
Λαχανικά |
Χρόνος |
Θερμοκρασία Ψησίματος |
Καλαμπόκι |
18 – 20 λεπτά (συνεχές γύρισμα) |
Μεγάλη |
Κρεμμύδι Ξερό (Κόκκινο, κομμένο στην μέση) |
8 – 9 λεπτά / πλευρά |
Μέτρια |
Κολοκύθι (Πράσινο – σε μακριές φέτες) |
3 – 5 λεπτά / πλευρά |
Μεγάλη |
Κουνουπίδι |
25 – 30 λεπτά (συνεχές γύρισμα) |
Μέτρια |
Ντομάτες & Ντοματίνια |
3 – 4 λεπτά (συνεχές γύρισμα) |
Μεγάλη |
Μελιτζάνα |
5 λεπτά / πλευρά |
Μέτρια |
Πιπεριές |
5 – 7 λεπτά (συνεχές γύρισμα) |
Μεγάλη |
Πράσο |
2 – 3 λεπτά / πλευρά |
Μέτρια |
Σπαράγγια Ολόκληρα (χωρίς κοτσάνια) |
2 – 3 λεπτά / πλευρά |
Μέτρια |
Μανιτάρια | 3 – 4 λεπτά / πλευρά | Μέτρια |
Στην κατηγορία: Λαχανικά