Λαχανικά Ψητά, σε ψησταριά

Υλικά

  • 2 Μανιτάρια Portobello (μεσαίου μεγέθους)
  • 1 Mελιτζάνα
  • 1 Κολοκυθάκι πράσινο
  • 1 Κρεμμύδι ξερό (κόκκινο)
  • 1 Ματσάκι Σπαράγγια (χοντρά)
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά
  • 1 κ.σ. Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για άμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε μέτρια ένταση, στους 175 – 230°C.
  2. Κόβετε όλα τα λαχανικά ώστε να έχουν ίδιο πάχος για να ψηθούν με τον ίδιο ρυθμό, περίπου 1 – 1.5 cm.
  3. Αλείφετε τα λαχανικά από όλες πλευρές με λάδι και τις αλατοπιπερώνετε ομοιόμορφα. Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με αποξηραμένα μυρωδικά όπως: ριγανη, μέντα, θυμάρι, εστραγκόν κτλ.
  4. Αφού καθαρίσετε την σχάρα ψησίματος με μια συρματόβουρτσα, τοποθετείστε τα λαχανικά και ψήστε τα σε μέτρια ένταση (ιδανικά με κλειστό το καπάκι) για περίπου 6 – 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά (μετά από 3 – 5 λεπτά) ή έως ότου μαλακώσουν και ψηθούν όπως τα προτιμάτε. Tip: Όσο λαχανικά κόψετε σε λεπτές μακριές φέτες, τοποθετήστε τα σταυρωτά πάνω στην σχάρα, για να μην γλιστρήσουν και πέσουν.
  5. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Χρόνοι Ψησίματος Λαχανικών

Λαχανικά

Χρόνος

Θερμοκρασία Ψησίματος

Καλαμπόκι

18 – 20 λεπτά

(συνεχές γύρισμα)

Μεγάλη

Κρεμμύδι Ξερό

(Κόκκινο, κομμένο στην μέση)

8 – 9 λεπτά / πλευρά

Μέτρια

Κολοκύθι

(Πράσινο – σε μακριές φέτες)

3 – 5 λεπτά / πλευρά

Μεγάλη

Κουνουπίδι

25 – 30 λεπτά

(συνεχές γύρισμα)

Μέτρια

Ντομάτες & Ντοματίνια

3 – 4 λεπτά

(συνεχές γύρισμα)

Μεγάλη

Μελιτζάνα

5 λεπτά / πλευρά

Μέτρια

Πιπεριές

5 – 7 λεπτά

(συνεχές γύρισμα)

Μεγάλη

Πράσο

2 – 3 λεπτά / πλευρά

Μέτρια

Σπαράγγια Ολόκληρα

(χωρίς κοτσάνια)

2 – 3 λεπτά / πλευρά

Μέτρια

Μανιτάρια 3 – 4 λεπτά / πλευρά Μέτρια

 

Στην κατηγορία: Λαχανικά