Υλικά

  • ½ Φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ Φλυτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 Μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 Μέτρια μελιτζάνα
  • 1 Κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 Ντοματίνια Σαντορίνης
  • 1 Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 Κίτρινη πιπεριά
  • 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Οδηγίες

1. Προθερμαίνετε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία.

2. Κόβετε τα λαχανικά: τα κολοκυθάκια σε λοξές φέτες, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε στα τέσσερα. Τέλος τα τοποθετείτε σ’ ένα ταψί μαζί με τα πράσινα κρεμμυδάκια.

3. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι πάνω από τα λαχανικά, και ανακατεύετε με το λαδόξιδο.

4. Τοποθετείτε τα λαχανικά, με την κομμένη άκρη προς τα κάτω, στη ζεστή σχάρα και ψήνετε για δύο-τρία λεπτά κάθε πλευρά, ή ώσπου να μαλακώσουν, αποκτώντας ευδιάκριτα σημάδια – ραβδώσεις από τη σχάρα.

5. Αφαιρείτε τα λαχανικά από τη σχάρα και ανακατεύετε με επιπλέον ¼ του φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο.

6. Τέλος, ρίχνετε ακόμη λίγο αλατοπίπερο και σερβίρετε

Στην κατηγορία: Λαχανικά Συνταγές