Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • ⅓ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (Brandy)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 5 κουταλιές σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

Οδηγίες

1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τον κόλιανδρο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το κονιάκ (brandy), το σκόρδο και ανακατεύετε καλά.  Στη συνέχεια τοποθετείτε το αρνί μέσα στη μαρινάδα και φροντίζετε ώστε να καλύψει όλο το αρνί. Καλύπτετε το κρέας με μια πλαστική μεμβράνη ή το σφραγίζετε σε ένα σακουλάκι και το αφήνετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

2. Προθερμάνετε τη ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία για μέτριο ψήσιμο.

3. Μουλιάστε τις πλάκες καπνίσματος σε νερό, χυμό, μπύρα, κρασί κτλ.

4. Αλείψτε ελαφρώς την πλάκα καπνίσματος με λάδι, τοποθετείστε τα παϊδάκια πάνω της και κλείστε το καπάκι. Ψήνετε για 15 λεπτά, από κάθε πλευρά, εάν επιθυμείτε medium ψήσιμο. Αφαιρέστε το ξύλο καπνίσματος με τα παϊδάκια από την σχάρα, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 4 λεπτά.

5. Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα Oyster sauce, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τη σκόνη των πέντε μπαχαρικών σε μια κατσαρόλα και βράστε τα, έως ότου η σάλτσα μειωθεί στα 3/4 του φλιτζανιού, περίπου 12 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

4. Σερβίρετε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα.

Στην κατηγορία: Αρνί Συνταγές