Αν έχεις δοκιμάσει Brisket σίγουρα το έχεις αγαπήσει. Ένα ζουμερό και λαχταριστό μοσχαρίσιο κομμάτι (στήθος) πλούσιο σε ενδομυϊκό λίπος που ψήνεται και καπνίζεται αργά σε χαμηλή θερμοκρασία (low n slow – για περίπου 1.5 ώρα το κιλό), ώστε να αποκτήσει αξεπέραστη καπνιστή γεύση, να μαυρίσει εξωτερικά (bark) και εσωτερικά να αποκτήσει ροζ χρώμα. Αν και […]

Διάβασε περισσότερα..

Καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής όλοι οι φανατικοί ψήστες αναρωτιούνται “Τι να ψήσω το Πάσχα στην ψησταριά μου;”. Με αφορμή μια από τις πιο παραδοσιακές γιορτές ψησίματος στην Ελλάδα, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς και κλασσικές επιλογές; Τι να ψήσεις το Πάσχα Αρνί / Κατσίκι (Ολόκληρο / Μισό / Μπούτι) Παϊδάκια […]

Διάβασε περισσότερα..

Μπάρμπεκιου πίτσα έχεις δοκιμάσεις και έχεις ξετρελαθεί! Αλλά γιατί δεν την έχεις φτιάξει; Σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μπάρμπεκιου πίτσα σπίτι σου στην ψησταριά ή στον κήπο σου, με λεπτό και τραγανό ζυμάρι! Υλικά Για την Ζύμη 1¾ φλιτζάνι, Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. Baking powder […]

Διάβασε περισσότερα..

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων είναι η πίτσα! Και όχι άδικα, αφού είναι πεντανόστιμη και φτιάχνεται πανεύκολα! Φτιάξ’ την με ότι υλικά προτιμάς ψήνοντας την πάνω σε κεραμική πέτρα είτε μέσα στο ηλεκτρικό φούρνο είτε για πιο καπνιστό αποτέλεσμα μέσα στην ψησταριά σου! Είναι ιδανική επιλογή για brunch, πάρτι, αλλά και για μαζώξεις με […]

Διάβασε περισσότερα..

Ανέβασε τα σουβλιστά σου σε άλλο επίπεδο! Το ιδανικό πιάτο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου σε κάθε ψηστική περίσταση! Είτε κάνεις Πάρτι είτε είναι Τσικνοπέμπτη / Πάσχα, το Κοντοσούβλι είναι ιδανικό γεύμα! Για αυτό σου έχουμε συνταγάρα για πεντανόστιμο, ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι από πανσέτα και μπριζόλα λαιμού, μαζί με μια σάλτσα κρασιού, ψημένο στην […]

Διάβασε περισσότερα..

Επιστροφή στην φύση με μια Caveman Style Μπριζολάρα Porterhouse (μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα με φιλέτο)! Σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ψήσιμο απευθείας πάνω στα κάρβουνα αλλά πρέπει… Με το νέο θερμόμετρο Meater 2+ μπορείς να απολαύσεις αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος με ακρίβεια στο ψήσιμο χωρίς να «κάψεις» ούτε το θερμόμετρο, ούτε το κρέας! Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” […]

Διάβασε περισσότερα..

Τι πιο χριστουγεννιάτικο από τα μπισκότα τζίντερ; Φτιάξε πανεύκολα τα διάσημα Gingerbread Cookies στην ψησταριά σου (Ναι! Καλά διάβασες! Ψήνει και γλυκά η ψησταριά σου) φέρνοντας το άρωμα των Χριστουγέννων και στο δικό σου σπιτικό! Για extra χαρά και δημιουργία, ζήτα βοήθεια για την διακόσμηση των μπισκότων από κάποιον “μικρό” σου φίλο (παιδί, ανηψάκι, βαφτήστήρι). […]

Διάβασε περισσότερα..

Ψάχνεις τι θα ψήσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Σου έχω την λύση αργοψημένο Pulled Pork (ξεψαχνισμένο χοιρινό) που λιώνει στο στόμα, με χειμωνιάτικα μπαχαρικά, σιρόπι σφενδάμου και καφέ! Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece” Υλικά 2kg Χοιρινός Λαιμός ή Σπάλα 3 κ.σ. Ginger Τριμμένο 2 κ.σ. Κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. Κάρδαμο σε […]

Διάβασε περισσότερα..

Θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με την πιο θεαματική συνταγή για BBQ? Είσαι στο σωστό μέρος! ‘Ώρα να καπνίσεις ένα ολόκληρο μοσχαρίσιο κότσι (Osso Buco / Οσομπούκο) το σχήμα του οποίου θυμίζει το σφυρί του υπερήρωα της Marvel, Thor. Θα χρειαστείς αρκετή υπομονή αλλά θα στο ανταποδώσει με μοναδική γεύση και απίστευτα μαλακή υφή! […]

Διάβασε περισσότερα..

Γλυκά, πικάντικα και κολλώδη χοιρινά παϊδάκια ψημένα πανεύκολα στην ηλεκτρική σούβλα του μπάρμπεκιου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαρινάρετε σωστά το κρέας, να το ψήσετε αργά και στο τελείωμα να το πασαλείψετε με την ασιάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου για να αποκτήσει καραμελένιο γλασάρισμα. Μια γρήγορη συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε και […]

Διάβασε περισσότερα..