Υλικά

  • 4 μεσαίες κόκκινες πατάτες (περίπου 900γρ), κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλιές λάδι από αβοκάντο ή ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 μέτριο γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βοδινό κρέας (κορν μπιφ)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ⅓ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • ⅓ του φλιτζανιού γάλα
  • 4 αυγά
  • 120γρ ψιλοκομμένο τυρί Cheddar

Σκεύος

Οδηγίες

1. Βράστε τις πατάτες μέχρι να γίνουν ελαφρώς μαλακές, για περίπου 5 έως 7 λεπτά.

2. Παράλληλα ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο και το βούτυρο στο μαντεμένιο τηγάνι – Γκριλ (Δ: 30.48 cm) της LODGE® σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις πράσινες πιπεριές και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά, για περίπου 4 έως 5 λεπτά. Προσθέστε το βοδινό κρέας, το αλάτι, το πιπέρι και τη καπνιστή πάπρικα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.

3. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι αβοκάντο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τις πατάτες και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 8 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και γυρίζοντας το μείγμα πατάτας με μια μεταλλική σπάτουλα, μέχρις ότου οι πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν, σχηματίζοντας μια κρούστα στον πάτο του τηγανιού. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατέψτε καλά.

4. Χαμηλώστε την ένταση της φλόγας, σε μέτρια προς χαμηλή και δημιουργήστε 4 τρύπες στο μείγμα, για να σπάσετε μέσα τους τα αυγά (ένα αυγό σε κάθε τρύπα). Προσθέστε και το τυρί και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 5 έως 6 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα αυγά.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές