Υλικά

  • 1 ολόκληρο ψάρι ή 2 μικρότερα (καλά καθαρισμένα)
  • 1 λεμόνι κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 2 κουταλιές φρέσκα ψιλοκομμένα βότανα (θυμάρι, ρίγανη, κρεμμυδάκια, άνηθος)
  • ½ κρεμμύδι (μικρό) ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλάκια βούτυρο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μεγάλη ένταση. Πλύνετε το ψάρι και στεγνώστε το. Γεμίστε το εσωτερικό του με 2 κομμάτια λεμονιού, βότανα, κρεμμύδι, ντομάτα, σκόρδο και βούτυρο. Αλείψτε το εξωτερικό του ψαριού με ελαιόλαδο. Βάλτε το ψάρι στη σχάρα ψησίματος ψαριού.

2. Βάλτε τη σχάρα ψησίματος ψαριού με το ψάρι, πάνω στις σχάρες του γκριλ και μειώστε την θερμοκρασία στο μέτρια προς χαμηλή ένταση. Ψήστε γυρνώντας μια φορά μέχρι το ψάρι να αλλάξει χρώμα και να κάνει φουσκάλες (περίπου 8 λεπτά για κάθε πλευρά), ανάλογα με το πάχος του ψαριού.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά