Υλικά

  • 2 λαβράκια (120g το καθένα)
  • Ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι

Εξοπλισμός

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το υδατόλουτρο σε θερμοκρασία 50⁰C.
2. Πασπαλίστε τα λαβράκια με το θαλασσινό αλάτι, τοποθετήστε τα σε σακούλες κενού αέρος, προσθέτοντας το ελαιόλαδο και σφραγίστε τες.
3. Τοποθετήστε τις σακούλες στο υδατόλουτρο και αφήστε τες να ψηθούν για 30 λεπτά. Αυτός ο χρόνος μαγειρέματος είναι για σχετικά παχιά τμήματα που έχει το λαβράκι. Αν χρησιμοποιείτε πιο λεπτά κομμάτια μειώστε ελαφρώς το χρόνο μαγειρέματος.
4. Βγάλτε προσεκτικά τα μαγειρεμένα ψάρια από τις σακούλες και σκουπίστε τα με προσοχή με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
5. Τοποθετήστε τα ψάρια με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα πολύ ζεστό τηγάνι, έως ότου το δέρμα γίνει τραγανό και χρυσό και στη συνέχεια σερβίρετε αμέσως.

Στην κατηγορία: Ψήσιμο