Η πίτσα είναι το αγαπημένο φαγητό, μικρών και μεγάλων! Και όχι άδικα, καθώς μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, κρύα ή ζεστή, είναι σχετικά οικονομική και πλέον χάρη στα φουρνάκια πίτσας της ZiiPa®, φτιάχνεται και μόλις σε 1 λεπτό! Ετοιμάστε εύκολα, γρήγορα και υγιεινά τις αγαπημένες σας πίτσες, στην άνεση του σπιτιού σας!

Οδηγίες

  1. Αλευρώνουμε καλά την κεραμική πέτρα στο εσωτερικό του φούρνου (με χοντρό αλεύρι ή καλαμποκάλευρο) και ετοιμάζουμε την πίτσα στον πάγκο της κουζίνας μας.
  2. Από το πίσω μέρος του φούρνου, αφαιρούμε το ειδικό συρτάρι και προσθέτουμε περίπου 250g από τα ειδικά πέλλετ ψησίματος της ZiiPa® (Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε πέλλετ καπνίσματος).
  3. Πάνω στο πέλλετ, τοποθετούμε ένα κύβο προσανάμματος (Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε οινόπνευμα ή βενζίνη) και τον ανάβουμε είτε με μακρύ σπίρτο, είτε με αναπτήρα με μακρύ λαιμό.
  4. Μόλις δούμε ότι ανάβουν και τα πέλλετ μπορούμε να προσθέσουμε λίγα ακόμη (πάνω από το αναμμένο προσάναμμα) και τοποθετούμε το δισκάκι στην υποδοχή του φούρνου. Κλείνουμε το μπροστινό στόμιο του φούρνου, τοποθετώντας την πόρτα.
  5. Περιμένουμε η θερμοκρασία στο θερμόμετρου του φούρνου να φτάσει στους 300οC ή μέχρις ότου σταματήσει να βγαίνει από την καμινάδα έντονος λευκός καπνός.
  6. Αλευρώνουμε καλά το φτυάρι πίτσας και μεταφέρουμε την πίτσα από τον πάγκο μέσα στο φουρνάκι. Ψήνουμε την πίτσα με κλειστή την μπροστινή πόρτα (ιδανική θερμοκρασία: 350οC) και τακτικά περιστρέφουμε τον διακόπτη περιστροφής της πέτρας. Μια “ιταλική” πίτσα με λεπτό ζυμάρι, θέλει ψήσιμο μόλις 1 λεπτό (60’’)!
  7. Μόλις ψηθεί η πίτσα, την αφαιρούμε από το φουρνάκι, με το ειδικό φτυάρι και την σερβίρουμε στην ξύλινη επιφάνεια.
  8. Κλείνουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε τα υπόλοιπα πέλλετ να καούν φυσικά.
  9. Περιμένουμε (περίπου 2 ώρες) μέχρι το φουρνάκι πίτσας να κρυώσει εντελώς, για να αφαιρέσουμε το συρτάρι με τις στάχτες και να το καθαρίσουμε!

Προσοχή: Αν θέλουμε να συνεχίσουμε το ψήσιμο, προσθέτουμε έξτρα πέλλετ από το άνοιγμα, πάνω από το συρτάρι των πέλλετ. Απαγορεύεται η μετακίνησή του φούρνου κατά την διάρκεια λειτουργίας του, καθώς αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες (έως και 450ο C) αλλά και το σβήσιμο του με νερό.

Στην κατηγορία: Ψήσιμο