• Υλικά
    • 1 Αβγό
    • 2 κουταλιές της σούπας Καστανή Ζάχαρη
    • 100ml Γάλα
    • 400ml Γάλα Καρύδας
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού, Αλάτι
    • 200γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη Καρύδα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
    • Λάδι & Βούτυρο για την πλάκα
    • Πλάκα ψησίματος ή Αντικολλητική Μεμβράνη Ψησίματος

Οδηγίες

1. Σπάστε το αβγό σε ένα μπολ και χτυπήστε το μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

2. Προσθέστε το γάλα, το γάλα καρύδας, και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενοποιηθούν.

3. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά. Μετά προσθέστε την αποξηραμένη καρύδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε.

4. Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου για άμεσο ψήσιμο, περίπου 200 °C.

5. Αφού αλείψετε την πλάκα ψησίματος με λάδι ή βούτυρο, τοποθετήστε την, πάνω στη σχάρα ψησίματος και προθερμάνετε την, για περίπου 10 λεπτά.

6. Με μια κουτάλα, βάλτε αρκετό χυλό στη μεταλλική πλάκα για να φτιάξετε pancake με διάμετρο περίπου 10cm.

7. Κλείστε το καπάκι και ψήστε τα pancakes για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια τους.

8. Γυρίστε τα pancakes και ψήστε τα, για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές