Υλικά

  • 6 μεγάλα αυγά
  • ¼ κούπας τριμμένη, φρέσκια παρμεζάνα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κιλό σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια, κομμένα στη μέση
  •  ¾ κούπας τριμμένη φέτα

Οδηγίες

1. Βάζετε στο μπλέντερ τα αυγά, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε το μείγμα για 10 δευτερόλεπτα. Το αφήνετε στην άκρη.

2. Προετοιμάζετε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία και προθερμαίνετε το τηγάνι για το ψήσιμο, στη σχάρα για 3 λεπτά.

3.  Προσθέτετε το λάδι στο τηγάνι και στη συνέχεια τα σπαράγγια. Τα ανακινείτε λίγο και ψήνετε πάνω από μέτρια άμεση φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 2 λεπτά. Φορώντας γάντια μπάρμπεκιου, αφαιρείτε το τηγάνι από τη σχάρα και απλώστε τα σπαράγγια γύρω από το τηγάνι, έτσι ώστε να απλωθεί το λάδι ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το τηγάνι πίσω στη σχάρα, τακτοποιήσετε τα σπαράγγια σε ένα ακόμα στρώμα και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες και τη φέτα πάνω από τα σπαράγγια. Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Ψήστε σε απευθείας μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου τα αυγά διογκωθούν, ροδίσουν, και σταθεροποιηθούν στο κέντρο, για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και σερβίρετε αμέσως.

 

Στην κατηγορία: Λαχανικά Συνταγές