Υλικά

  •  ½ κιλό μύδια, καθαρισμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  •  ½ κρεμμύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ¼ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

1. Για τη σάλτσα, ανοίξτε τον πλευρικό καυστήρα της ψησταριάς σας και τοποθετήστε τις ντομάτες και το ½ κρεμμύδι στη σχάρα για να μαλακώσουν. Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια κόψτε τα σε κύβους.

2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, στον πλευρικό καυστήρα.

3. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο στην κατσαρόλα, σοτάρετε για λίγο και στη συνέχεια προσθέστε τα μύδια. Κρατήστε το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό μέχρι να ανοίξουν. Πετάξτε όσα μύδια, δεν άνοιξαν.

4. Προσθέστε το λευκό κρασί και βράστε.

5. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, το μαϊντανό και το τσίλι, καλύψτε και σιγοβράστε τη σάλτσα. Όσο νωρίτερα προσθέσετε το τσίλι, τόσο πιο πικάντικη θα γίνει η σάλτσα.

6. Βάλτε τα μαγειρεμένα μύδια σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και σερβίρετέ τα με ζεστό ψωμί για να βουτήξετε.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά