Υλικά

  • 4 μπριζόλες, χωρίς λίπος
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Λαδόξιδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού, ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού, μουστάρδα
  • 2 φλιτζάνια (περίπου 20) ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα, φρέσκου βασιλικού
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί, Gorgonzola

Οδηγίες

1.  Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο, σε υψηλή θερμοκρασία.

2.  Αλείφετε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές με λάδι και καρυκεύετε ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τα φιλέτα να ξεκουραστούν, σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά, πριν το ψήσιμο.

3.  Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρώς: το κρεμμύδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και ¼ κουταλάκι του γλυκού, πιπέρι. Σιγά-σιγά ανακατεύετε προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λάδι, ώστε να σχηματιστεί μια λεία βινεγκρέτ. Προσθέτετε τις ντομάτες και λίγο βασιλικό και ανακατεύετε καλά.

4.  Ψήνετε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο, 6 έως 8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Αφαιρείτε από τη σχάρα και αφήνετε για 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτετε το τυρί στη βινεγκρέτ και αναμειγνύεται απαλά. Σερβίρετε τις μπριζόλες περιχύνοντας τες με τη ζεστή βινεγκρέτ, στην κορυφή.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές