Μοσχαρίσιο Rib Eye με τη μέθοδο Reverse Searing

Υλικά

  • 4 Μοσχαρίσιες Μπριζόλες Rib Eye (Πάχους 4 cm η κάθε μια)
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Αλάτι
  • 1½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για έμμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε χαμηλή ένταση, στους 150°C. Για να περιορίσετε τις αναφλέξεις μπορείτε να αφαιρέσετε το λίπος περιμετρικά της μπριζόλας (αφήνοντας τουλάχιστον 0.5 cm).
  2. Αλείφετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με λάδι και τις αλατοπιπερώνετε ομοιόμορφα. Αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου (για περίπου 15 – 30 λεπτά).
  3. Αφού καθαρίσετε την σχάρα ψησίματος με μια συρματόβουρτσα, τοποθετείστε τις μπριζόλες και ψήστε τις με έμμεσο τρόπο σε χαμηλή ένταση (ιδανικά με κλειστό το καπάκι) για περίπου 20 λεπτά και έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 38οC. Μεταφέρετε τις μπριζόλες εκτός ψησταριάς, σε μια πιατέλα.
  4. Στην συνέχεια ανεβάζετε την ένταση ψησίματος και προετοιμάζετε την ψησταριά σας, για άμεσο ψήσιμο σε μεγάλη ένταση, στους 230ο – 290οC.
  5. Τοποθετήστε ξανά τις μπριζόλες πάνω στην σχάρα ψησίματος και συνεχίστε το ψήσιμο σε δυνατή φωτιά (ιδανικά με κλειστό το καπάκι) για 4 – 5 λεπτά (γυρίζοντας 1 φορά) και έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 53ο – 58οC (για ψήσιμο medium rare – medium αντίστοιχα).
  6. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, μεταφέρετε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και αφήστε τις να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 3 – 5 λεπτά (κατά την ξεκούραση θα παρατηρήσετε ότι η εσωτερική θερμοκρασία θα αυξηθεί μερικούς βαθμούς ακόμα). Τις σερβίρετε ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες πάχους 0.5cm.

Σημείωση: Για τον έλεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας των ψητών, θα χρειαστείτε το κατάλληλο θερμόμετρο. Για την άριστη κοπή των κρεατικών σας και την αποφυγή θρυμματισμών, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε καλά ακονισμένα μαχαίρια τεμαχισμού.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές Ψήσιμο