Υλικά

  • 750 γραμμάρια μπριζόλα (σπαλομπριζόλα)
  • ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • 4 σκόρδα λιωμένα
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερ λιωμένο
  • 1 κουταλιά γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1 κουταλιά γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

1. Ξεπλύνετε και στραγγίξτε τη μπριζόλα. Χαράξτε το κρέας ελαφρά σε σχήμα ρόμβου 4 εκατοστών, για να επιτρέψετε στη μαρινάδα να εισχωρήσει στο κρέας.

2. Ανακατέψτε τα υλικά σε μία σακούλα που κλείνει με κλιπ. Βάλτε το κρέας στη μαρινάδα και σφραγίστε τη σακούλα. Φυλάξτε τη, στο ψυγείο για 5 ώρες ή όλη την νύχτα γυρνώντας την μπριζόλα, 2-3 φορές.

3. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου σε υψηλή θερμοκρασία και βουρτσίστε τις σχάρες αλείφοντας τες και με λάδι για να αποφύγετε τα κολλήματα.

4. Τοποθετήστε τη μπριζόλα στις σχάρες και γυρίστε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά κάθε πλευρά για μεσαίο ψήσιμο. Αφήστε το ψητό να ξεκουραστεί για 3-5 λεπτά.

5. Εν τω μεταξύ βάλτε τη μαρινάδα σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τη για 2-3 λεπτά στον πλευρικό καυστήρα.

6. Χαράξτε το κρέας σε λεπτές φέτες διαγωνίως από τις ίνες του. Περιχύστε τη μαρινάδα επάνω στο κρέας και σερβίρετε.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές