Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 μίσχο βανίλιας
  • 8 κρόκοι αυγών
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη (λευκή)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ακατέργαστη ζάχαρη (καφέ)

Οδηγίες

1. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια.
2. Σε ένα μπολ προσθέστε τους κρόκους αυγών, τη λευκή ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
3. Στη συνέχεια προσθέστε στην κατσαρόλα το μείγμα του μπολ και ανακατέψτε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει του 63°C
4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράστε το περιεχόμενό της σε μικρά μπολάκια. Κάψτε ελαφρά την επιφάνεια κάθε μπολ με το φλόγιστρο, ώστε να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες που έχουν δημιουργηθεί.
5. Βάλτε τα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 15-20 λεπτά στους 149 °C
6. Στη συνέχεια αφήστε τα μπολάκια με την κρέμα να κρυώσουν και ψύξτε τα για 4 ώρες.
7. Τέλος πασπαλίστε κάθε μπολάκι κρέμας με την ακατέργαστη ζάχαρη και κάψτε την με το φλόγιστρο για 20-25 δευτερόλεπτα, μέχρι να καραμελώσει.

 

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές