Υλικά

  • 250 γρ αρνίσιο κιμά
  • 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 μελιτζάνες αργίτικες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 ντομάτες κομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

1. Αναμειγνύεται τον αρνίσιο με τον μοσχαρίσιο κιμά και πλάθεται το κρέας σε μπαλάκια. Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες ίσου πάχους. Πρέπει να είναι αρκετά λεπτές ώστε να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος με το κρέας, και να προλάβουν να αποκτήσουν βελούδινη υφή.  Σε μια μεταλλική βέργα για σουβλάκι περνάτε εναλλάξ ένα κομμάτι μελιτζάνας και ένα μπαλάκι κρέατος. Ανά βέργα μπορείτε να τοποθετήσετε μέχρι 8 κομμάτια μελιτζάνας και 6 κρέατος.

2. Προθερμαίνετε την ψησταριά σας σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνετε τα σουβλάκια κεμπάπ – μελιτζάνας, για 15-20 λεπτά μέχρι να μελώσουν οι μελιτζάνες, χωρίς το κρέας να χάσει τους χυμούς του.

3. Κόβετε τα κρεμμύδια και τις κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες και τις ντομάτες σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

4. Σε ένα σκεύος ρίχνετε λίγο λάδι και μαραίνετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και την ντομάτα, ίσα ίσα ώστε να μαλακώσουν και να απορροφηθεί το ζουμί της ντομάτας. Πέντε λεπτά πριν βγάλετε τα σουβλάκια από τη φωτιά, τοποθετείστε το κατσαρολάκι με το μείγμα της ντομάτας στη ψησταριά σας, ώστε να σιγοψηθεί και να “δέσει” (συμπυκνωθεί) ελαφρώς.

5. Βάζετε το μείγμα πάνω από τα κεμπάπ και σερβίρετε σε λεπτές πιτούλες ή αραβικά ψωμάκια.

Στην κατηγορία: Αρνί Μοσχάρι Συνταγές