Υλικά

  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • ¼ κούπας μαύρο ρούμι
  • 4 φρέσκα αχλάδια, καθαρισμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη
  • 4 φέτες κέικ
  • σαντιγί (προαιρετικά)
  • Φρέσκος δυόσμος (προαιρετικά)

Οδηγίες
1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, καραμελώνετε τη ζάχαρη. Όταν γίνει υγρή και αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Προσθέτετε το βούτυρο και το ρούμι. Ανακατεύετε μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
2. Προετοιμάζετε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο, σε μέτρια φωτιά.
3. Πασπαλίζετε τα αχλάδια με ζάχαρη άχνη και τα ψήνετε σε άμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά ή δύο φορές.
4. Πασπαλίζετε κάθε φέτα κέικ με ζάχαρη άχνη και τις ψήνετε σε άμεση μέτρια φωτιά, περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά.
5. Κόβετε τις φέτες κέικ στη μέση σχηματίζοντας γωνία. Τακτοποιείτε τα αχλάδια γύρω από το κέικ και περιχύνετε με τη σάλτσα καραμέλας. Γαρνίρετε με σαντιγί και δυόσμο, αν θέλετε.

 

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές