Υλικά

  • 16 φτερούγες κοτόπουλου, περίπου 2 – 2½ κιλά συνολικά

Για την πάστα κοτόπουλου:

  • 4 κουταλάκια του γλυκού, πικάντικο τσίλι σε σάλτσα adobo
  • 2 κουταλάκια του γλυκού, αλάτι
  • 1 – 1½ κουταλάκια του γλυκού, πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού, σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού, κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την καυτερή σάλτσα:

  • 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή αλεσμένη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού, ξύδι μηλίτη
  • 2 – 2½ κουταλάκια του γλυκού, Tabasco®
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα ροκφόρ:

  • ¼ φλιτζάνι, τριμμένο ροκφόρ
  • 2 κουταλιές της σούπας, κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας, μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας, αποβουτυρωμένο γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού, ξύδι μηλίτη

Οδηγίες

1.  Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεται τα συστατικά για την πάστα κοτόπουλου. Προσθέτετε τις φτερούγες και ανακατεύετε μέχρι να δέσουν με όλη την πάστα. Καλύπτετε το μείγμα με μια διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι για να κάνετε την καυτερή σάλτσα. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε το ξίδι και το Tabasco και σιγοβράζεται για 1 λεπτό. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.

3.  Σε μια κατσαρόλα, αναμειγνύεται όλα τα συστατικά για τη σάλτσα ροκφόρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει μια βράση η σάλτσα. Τοποθετήστε την σάλτσα, σε ένα μπολ και αφήστε την, να κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

4. Προετοιμάζετε τη σχάρα για άμεσο και έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

5. Αφαιρείτε τις φτερούγες από το μπολ. Ψήνετε τις φτερούγες πάνω από την άμεση, μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν σημάδια σχάρας πάνω στα ψητά σας, περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Μετακινείτε τις φτερούγες πάνω από έμμεση μέτρια προς δυνατή φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιμο στη σχάρα μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ στο κόκαλο και το δέρμα να είναι καθαρό, περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Κρατάτε το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

6. Μεταφέρετε τις φτερούγες στο μπολ με την καυτερή σάλτσα. Βάζετε ξανά τις φτερούγες στο γκριλ και ψήνετε σε απευθείας μέτρια προς δυνατή φωτιά για επιπλέον 3 – 5 λεπτά, γυρίζοντας μία ή δύο φορές. Αφαιρείτε από τη σχάρα τις φτερούγες και σερβίρετε με τη σάλτσα ροκφόρ.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές