Υλικά

Οδηγίες

1. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία της Traeger® ψησταριάς σας, στους 120 °C και προθερμάνετε με κλειστό το καπάκι για 15 λεπτά.

2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίστε το κρέας από το περιττό λίπος.

3. Στη συνέχεια προσθέστε σε όλο το κρέας μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα μπαχαρικών και αφήστε το μαριναριστεί για 20 λεπτά.

4. Τοποθετήστε το χοιρινό κρέας απευθείας στη σχάρα, με το λίπος προς τα επάνω και ψήστε για περίπου 3 έως 5 ώρες, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του ψητού να φτάσει τους 70 °C.

5. Αφαιρέστε το χοιρινό άκρο από τη σχάρα.

6. Σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος, στοίβαξε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου το ένα πάνω στο άλλο, διασφαλίζοντας ότι είναι αρκετά φαρδιά για να τυλίξουν το χοιρινό άκρο εξ ολοκλήρου από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, επικαλύψτε τα κομμάτια αλουμινίου για να δημιουργήσετε μια ευρύτερη βάση και τοποθετήσετε το χοιρινό άκρο στο κέντρο. Στη συνέχεια, σηκώστε λίγο τις πλευρές του αλουμινόχαρτου και ρίξτε το μηλίτη πάνω από το κρέας. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο σφιχτά γύρω από το χοιρινό, διασφαλίζοντας ότι ο μηλίτης δεν τρέχει από κάπου.

7. Επανατοποθετήστε το περιτυλιγμένο κρέας ξανά στη σχάρα με την πλευρά του λίπους προς τα πάνω και ψήστε για περίπου 3 έως 4 ώρες, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία στο παχύτερο μέρος του κρέατος να φτάσει τους 95 °C.

8. Αφαιρέστε το κρέας από τη σχάρα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 45 λεπτά μέσα στα φύλλα από αλουμινόχαρτο.

9. Αφαιρέστε το κρέας από τα φύλλα αλουμινίου και απομακρύνετε τυχόν περίσσεια υγρά σε ένα ταψάκι αλουμινίου.

10. Τοποθετήστε το χοιρινό σε μια μεγάλη πιατέλα και με τις δαγκάνες γδαρσίματος τεμαχίστε το κρέας, αφαιρώντας και απορρίπτοντας το οστό και τυχόν υπερβολικό λίπος. Στη συνέχεια προσθέστε το διαχωρισμένο υγρό (βλ. 9) πίσω στο χοιρινό και καρυκεύστε πάλι με το μείγμα μπαχαρικών και τη σάλτσα μπάρμπεκιου.

11. Σερβίρετε το κρέας με τις αγαπημένες σας συνταγές ή σε σάντουιτς. Μπορείτε επίσης να συντηρήσετε στο ψυγείο το εναπομείναν χοιρινό σε ένα σκεπαστό δοχείο για 4 ημέρες.

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό