Υλικά

  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • ½ κουταλάκι αλεσμένο γαρύφαλλο (καρύκευμα)
  • ½ κουταλάκι κολίανδρο (αλεσμένος)
  • ½ κουταλάκι κανέλα (σκόνη)
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας πουρέ καπνιστής πιπεριάς
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας σάλτσα worcestershire
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού (τριμμένη πορτοκαλόφλουδα)
  • 4 παχιές χοιρινές μπριζόλες
  • ½ φλιτζάνι κολίανδρο (ψιλοκομμένο)
  • 2 φλιτζάνια ξύλινα ροκανίδια για κάπνισμα

Οδηγίες

1. Ανακατέψτε τα 12 πρώτα συστατικά σε ένα βαθύ πιάτο ή σε μία σφραγιζόμενη σακούλα. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαρινάρετε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου (ή για 6 ώρες στο ψυγείο).

2. Τοποθετήστε τα ξύλα καπνίσματος στο κουτί καπνίσματος (αφού τα μουλιάσετε καλά για 2 ώρες και τα στραγγίξετε), ή κατ’ ευθείαν επάνω στις μπρικέτες.

3. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου σε υψηλή θερμοκρασία και βουρτσίστε τις σχάρες, και περάστε τες με λάδι.

4. Βάλτε τις μπριζόλες στο γκριλ, φυλάγοντας την μαρινάδα. Μειώστε την θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και κλείστο το καπάκι. Ψήστε για 5 λεπτά κάθε πλευρά και μετά απομακρύνετε τις από το μπάρμπεκιου. Πασπαλίστε τις με τον ψιλοκομμένο, κόλιανδρο.

5. Εν τω μεταξύ χύστε την μαρινάδα που έχετε φυλάξει σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετέ την στον πλευρικό καυστήρα μαγειρέματος, για 2-3 λεπτά.

6. Σερβίρετε με βραστές πατάτες και λαχανικά.

 

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό